«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη»: Το ιδιαίτερο μνημείο στη Σύρο

Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων όπως την αποκαλούν. Και όχι για έναν λόγο, αλλά για πολλούς περισσότερους. Άλλωστε, η Σύρος είναι το νησί που μια φορά δε σου φτάνει για να το επισκεφτείς. Έχεις τόσα να δεις και να κάνεις που πάντα επιστρέφεις.

Ακόμη κι αν έχεις πάει πολλές φορές, μπορεί να ανακαλύψεις μικρές λεπτομέρειες που σου έχουν ξεφύγει και όμως έχουν τη δική τους σημασία και αξίζουν της προσοχής σου. Για παράδειγμα, έχεις ακούσει ποτέ για την «γοργόνα που σώζει το ναύτη» στη Σύρο; Πρόκειται, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, για ένα ιδιαίτερο μνημείο σε ένα χωριό του νησιού, πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη»: Ένα ιδιαίτερο ελληνικό μνημείο

«Η γοργόνα που σώζει το ναύτη» είναι, λοιπόν, ένα εντυπωσιακό γλυπτό το οποίο θα βρεις κανείς στο Κίνι της Σύρου. Το μνημείο απεικονίζει την γοργόνα η οποία σώζει το ναύτη από πνιγμό. Αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αξιοθέατα όχι μόνο του χωριού Κίνι αλλά και ολόκληρης της Σύρου. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές το νησί, δεν το έχουν παρατηρήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.