Η αλήθεια για τα βιολογικά προϊόντα

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τι είναι βιολογικό και τι συμβατικό προϊόν; Σε μια εποχή, που τα αγνά τρόφιμα πιστοποιημένης προέλευσης αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, τα βιολογικά φαίνεται πως αποτελούν τη λύση.

Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η γεωπόνος και ιδιοκτήτρια της GreenFox – Landscape Services Νίκη Κεφαλά, βιολογικά θεωρούνται τα προϊόντα που παράγονται μέσω της οργανικής γεωργίας. Η καλλιέργειά τους, δηλαδή, στηρίζεται αποκλειστικά σε φυσικές διεργασίες, στην απόλυτη αποφυγή συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και χημικών μεθόδων αντιμετώπισης των ασθενειών τους, καθώς και σε τεχνικές παραγωγής όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η ανακύκλωση φυτικών και ζωικών υπολειμμάτων, η χρήση ιθαγενών φυλών ζώων και φυτών, η φυσική διατροφή και η ελεύθερη βοσκή.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

 

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ GREEN FOX-LANDSCAPE SERVICES

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ GREEN FOX-LANDSCAPE SERVICESΤι είναι βιολογικό και τι συμβατικό προϊόν; Σε μια εποχή, που τα αγνά τρόφιμα πιστοποιημένης προέλευσης αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, τα βιολογικά φαίνεται πως αποτελούν τη λύση. Όπως αναφέρει στις «Αποχρώσεις» η γεωπόνος και ιδιοκτήτρια της GreenFox – Landscape Services Νίκη Κεφαλά, βιολογικά θεωρούνται τα προϊόντα που παράγονται μέσω της οργανικής γεωργίας. Η καλλιέργειά τους, δηλαδή, στηρίζεται αποκλειστικά σε φυσικές διεργασίες, στην απόλυτη αποφυγή συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και χημικών μεθόδων αντιμετώπισης των ασθενειών τους, καθώς και σε τεχνικές παραγωγής όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η ανακύκλωση φυτικών και ζωικών υπολειμμάτων, η χρήση ιθαγενών φυλών ζώων και φυτών, η φυσική διατροφή και η ελεύθερη βοσκή.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 15. März 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top