Ημιβύθιση μικρού σκάφους στη Σύρο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου από επιβαίνοντες του ερασιτεχνικού σκάφους “ΑΙΓΑΙΟ” Σ.Σ. 247, για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΑΚΙ”, 2,5 ν.μ. βόρεια του λιμένα Ερμούπολης Σύρου καθώς και για την περισυλλογή δύο (02) ανδρών από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή και την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμένα Ερμούπολης ν. Σύρου, έχοντας τις αισθήσεις τους.
Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου διαπίστωσε ότι το εν λόγω σκάφος βρισκόταν σε κατάσταση ημιβύθισης, ενώ στον τόπο του συμβάντος δεν εντοπίστηκε έτερο κινδυνεύον άτομο.
Το ημιβυθισμένο σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ “ΚΑΙΤΗ”, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα Ερμούπολης Σύρου, όπου στη συνέχεια ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.