Ετοιμάζει βαλίτσες για το CEV Cup ο ΑΟ Θήρας

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία με επιστολή που απέστειλε στην ΕΟΠΕ, ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε η απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Γυναικών της περιόδου 2021-2022.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 5η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΠΕ αποφασίστηκε να δοθούν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια σύμφωνα με την σειρά κατάταξης του Πρωταθλήματος 2019-2020, καθώς την περίοδο 2020-2021 δεν ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών.

Έτσι ο Α.Ο. Θήρας θα εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα ως δευτεραθλητής της περιόδου στο CEV Cup. Πρόκειται για διοργάνωση μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από το Challenge Cup, και στην οποία η ομάδα έχει ήδη συμμετάσχει, στην παρθενική της Ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Αναλυτικά, οι μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκές παρουσίες του Α.Ο. Θήρας έχουν ως εξής:

Την περίοδο 2016-17, έγινε η πρώτη εμφάνιση στο CEV Cup, σε δύο αγώνες εναντίον της έμπειρης Χάποελ Κφαρ Σαμπά από το Ισραήλ, και η οποία επικράτησε με 3-0 σετ εντός και 3-2 εκτός.

Την περίοδο 2018-19, ο Α.Ο. Θήρας συμμετείχε στο Challenge Cup, όπου κέρδισε και τα 12 πρώτα σετ που έπαιξε (δύο φορές 3-0 με την Α.Ε. Λεμεσού, και κατόπιν με την Τσεχική Μπρνο). Στην συνέχεια νίκησε δύο φορές με 3-1 σετ την Φινλανδική Πόλκι Κουούσαμο, για να βρεθεί κατόπιν αντιμέτωπη με την ισχυρότατη Τουρκική Αϊντίν, από την οποία και αποκλείστηκε με 2-3 και 3-0.

Την περίοδο 2019-2020, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Ντρίτα Γκίζλαν από το Κόσοβο χωρίς να χάσει σετ, και ακολούθησαν δύο επικά ματς με την Ελβετική Κάντι Σαφχάουζεν, τα οποία έφεραν την ομάδα στον επόμενο γύρο- μετά από ήττα 2-3 στην Ελβετία, και νίκη με 3-1 στο κλειστό της Σαντορίνης. Ακολούθησαν δύο ακόμη συγκλονιστικά ματς με την πανύψηλη κυπελλούχο Γερμανίας Ντρέσντνερ, τα οποία μετά από νίκη μέσα στην Σαντορίνη με 3-1 και ήττα στην Δρέσδη με το ίδιο σκορ, οδηγήθηκαν στο «χρυσό σετ», όπου οι Γερμανίδες φάνηκαν πιο τυχερές.

Ο Α.Ο. Θήρας αισθάνεται έτοιμος για την νέα, μεγάλη πρόκληση, στην οποία θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- αρκεί βεβαίως τα απρόοπτα που η πανδημία έχει προκαλέσει τα δύο τελευταία χρόνια σε όλα τα αθλήματα, να εκλείψουν από το φθινόπωρο..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.