Επιχορήγηση της ΔΕΥΑΘ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στα Φηρά

Δηλώσεις Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α.Θ Μανόλη Ορφανού και Βουλευτών Κυκλάδων ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα και Κατερίνας Μονογυιού

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας εξασφάλισε μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδότηση ύψους 119.040,00 € για την μίσθωση μίας μονάδας αφαλάτωσης παραγωγικότητας 500m3/day, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Φηρών σε παραγωγή αφαλατωμένου νερού κατά την τουριστική περίοδο 2022.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κος Μανόλης Ορφανός, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Επιχείρησης επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον κ. Μανώλη Κουτουλάκη, Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στην κα. Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτή Κυκλάδων, οι οποίοι αφουγκράστηκαν την επιτακτικότητα αυτής της μίσθωσης, έτσι όπως εκφράστηκε και τεκμηριώθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ., και συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εν λόγω χρηματοδότηση˙ μια χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας για την ομαλή υδροδότηση της πρωτεύουσας του νησιού, με δεδομένη της αύξησης της επισκεψιμότητας της.
Τέλος, επιθυμεί να ευχαριστήσει και όλους τους θεσμικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην εξασφάλισης της χρηματοδότησης μίσθωσης.

 

Δηλώσεις Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού κai Φίλιππου Φόρτωμα και για την επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Θήρας :

 

 

Μετά από παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού επιχορηγείται με 119.040€ η ΔΕΥΑ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στη Δημοτική Κοινότητα Φηρών

Αποφασίστηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) ύψους έως 119.040,00€ για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500μ3/ημέρα στην Δ.Κ. Φηρών Δήμου Θήρας για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών. Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατόπιν αιτημάτων του Δήμου Θήρας και του Προέδρου ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανού, τόνισε την άμεση αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης σε συνάντηση εργασίας της με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κουτουλάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της βουλευτού.
 

Στο πλαίσιο της απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Θήρας για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης στην Δημοτική Κοινότητα Φηρών δίνει λύση σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που είχε προκύψει. Σε συνάντηση εργασίας μου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον Δήμο Θήρας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανό είχα μεταφέρει την αναγκαιότητα αυτής της επιχορήγησης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μου, αντιλαμβανόμενοι τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας αλλά και την ιδιαίτερα αυξημένη ροή επισκεπτών που παρατηρείται στη Σαντορίνη. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση τους και την ιδιαίτερη μέριμνα τους για τις Κυκλάδες μας.»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) μέχρι του συνολικού ποσού των 119.040,00 € για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500μ3/ημέρα στην Δ.Κ. Φηρών, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022..

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση αφορά την ενοικίαση της μονάδας αφαλάτωσης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το καθημερινό και έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις νησιωτικές περιοχές μας. Η αναβάθμιση των έργων υποδομών στα νησιά μας, συνδράμει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τα νησιά και είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο της, προς την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.