Επιχείρηση Διάσωσης 108 Παράνομων Μετανάστες Στη Μύκονο – 8 Αγνοούμενοι , 6 συλλήψεις

Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης 108 αλλοδαπών στη Δήλο στις 18 Ιουνίου 2022, ανακοινώνεται ότι από την Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν 6 εκ των 108 αλλοδαπών, για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, για πρόκληση ναυαγίου και για
εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον κατά δήλωση των αλλοδαπών, αγνοούνται 8 άτομα, εκ των οποίων 3 ανήλικοι. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι 108 παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη Ρήνεια και από εκεί μεταφέρθηκαν στη Μύκονο.

Το σκάφος που τους μετέφερε από τα παράλια της Τουρκίας προσέγγισε τη βραχονησίδα Μπάος ή Άγιος Γεώργιος η οποία βρίσκεται απέναντι από τη Χώρα Μυκόνου και οι μετανάστες βγήκαν στην παραλία Κανάλια.

Έγιναν αντιληπτοί και αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Μυκόνου. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και δύο παραπλέοντα πλοία.

Το ιστιοφόρο έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Μυκόνου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ 108 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

“Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Συγχαίρω όλες και όλους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες.

Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.