Επιστροφή στα σχολεία σήμερα με αυξημένα τεστ – βρέθηκαν περίπου 14.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επιστροφή στα θρανία από σήμερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με πληροφορίες από το υπ. Παιδείας να αναφέρουν πως έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω των self test που πραγματοποιήθηκαν περίπου 14.000 κρούσματα.

Αυτή τη φορά  πραγματοποίησαν τεστ και οι εμβολιασμένοι ενώ τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι, ανεβάζοντας τους ελέγχους σε 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων βρέθηκαν σήμερα στα σχολεία από τις 07.00 ώστε να εξασφαλίσουν self test τεστ για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που δεν τα είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες -λόγω ελλείψεων στα φαρμακεία.

Τα τεστ στα σχολεία

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self test, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία self test αυτή την εβδομάδα αντί για δύο.

Επίσης, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί επίσης θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των 2 ράπιντ, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.