Επιστολή γονέων για ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο νηπιαγωγείο

Με επιστολή τους  22 γονείς, τριών Νηπιαγωγείων της Σύρου, Άνω Σύρου, Ποσειδωνίας και Φοίνικα η οποία κατατέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη , ζητούν την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες του νησιού .

Το κείμενο της επιστολής

Αρ.Πρωτ. 107577/453 21-9-2020
Σύρος, 19/09/2020
Προς τον
Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων
Κ. Γιώργο Λεονταρίτη
Κοινοποίηση
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Αξιότιμε Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων,
Κύριε Γιώργο Λεονταρίτη,
Σας καταθέτουμε ανοιχτή επιστολή υπογεγραμμένη από τους γονείς των Νηπιαγωγείων Άνω Σύρου, Ποσειδωνίας και Φοίνικα, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των νηπίων-μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες του νησιού.
Οι παρακάτω υπογράφοντες γονείς των νηπίων, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των μαθητών από και προς τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία.
Με την παρούσα ζητάμε να ληφθεί υπόψιν η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων νηπιαγωγείων, καθώς υπάρχει απόσταση από τον κεντρικό δρόμο έως αυτά. Γι’ αυτό το λόγο είναι αδύνατον να μεταφέρονται με το λεωφορείο της γραμμής, καθώς είναι επικίνδυνο τα νήπια να διανύουν τις συγκεκριμένες αποστάσεις ασυνόδευτα.
Ειδικότερα, ζητάμε την άμεση δρομολόγηση μεταφορικών μέσων, τα οποία θα εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά των νηπίων από τις κατοικίες τους έως την πόρτα του σχολείου. Σας παραπέμπω στη διευκρινιστική εγκύκλιο 2 (ημ/νια 24/01/2019) της υπ’αριθ. 50025/19-9-2018 ΚΥΑ για την “Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες”.
Όλοι οι υπογράφοντες γονείς των νηπίων έχουμε καταθέσει  αίτηση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στις οποίες αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η κάθε οικογένεια αδυνατεί να μεταφέρει τους μαθητές από τις απομακρυσμένες κατοικίες τους στις εκάστοτε σχολικές μονάδες που ανήκουν και υποχρεούνται να φοιτήσουν.
Σας καλούμε σε ανοιχτό διάλογο, με σκοπό την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας (εγκύκλιος 2 ημ/νια 24-01-2019) και κατ’ επέκταση την επίλυση του προβλήματος, ελπίζοντας να επιδείξετε την πρέπουσα ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα.
Το δικαίωμα της δωρεάν φοίτησης και μεταφοράς των παιδιών μας θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο και αδιαμφισβήτητο.

Με εκτίμηση,
Οι  Γονείς των  Νηπιαγωγείων
Άνω Σύρου, Ποσειδωνίας, Φοίνικα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.