Επισημοποίησαν την μετάθεση των αγωνιστικών τους ΕΟΚ και ΕΣΚ Κυκλάδων

Η έξαρση του κορονοϊού για 5η φορά στη χώρα μας, ανάγκασε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και κατά συνέπεια και την ΕΣΚ Κυκλάδων να μεταθέσουν  την δράση σε όλα τα πρωταθλήματα που ανήκουν στο δυναμικό τους, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων στις προπονήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ: Με την ευχή ότι το 5ο επιδημικό κύμα του κορονοϊού θα είναι και το τελευταίο και μετά από τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων, αλλά και με άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε τη μετάθεση των επίσημων αγωνιστικών δραστηριοτήτων των Εθνικών πρωταθλημάτων κατά δύο εβδομάδες.

Η αγωνιστική του διήμερου 8-9/1 με την οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί το κάθε πρωτάθλημα, μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 22-23/1, παρατηρώντας φυσικά την εξέλιξη των δεδομένων σε όλη τη χώρα μέχρι τότε. Στη μετάθεση δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνονται και οι επίσημες, ήτοι με διαιτητές και γραμματεία, φιλικές αναμετρήσεις, αφού είναι βασικό ζητούμενο η αποφυγή κάθε επαφής μεταξύ μελών διαφορετικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό.

Η Ελληνική Ομοσπονδία θα είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν. Εκφράζει δε, την εμπιστοσύνη της στην υπευθυνότητα όλων των ανθρώπων των σωματείων και τη βεβαιότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προστασίας προκειμένου η επιστροφή στη δράση να είναι εφικτή το συντομότερο δυνατόν.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της ΕΟΚ, κυμάνθηκε και η ΕΣΚ Κυκλάδων, αναφορικά με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων αυτό το διάστημα.

Ως εκ τούτου η Ένωση γνωστοποίησε την μετάθεση της επανέναρξης των πρωταθλημάτων της το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιανουαρίου, ενώ απηύθυνε έκκληση στις ομάδες, να τηρήσουν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η σχετική ανακοίνωση:

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων, σε πλήρη σύμπνοια με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Hellenic BasketBall Federation , ανακοινώνει τη μετάθεση της επανέναρξης των πρωταθλημάτων μας για το Σαββατοκύριακο 22-23/1, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19 στα νησιά μας. Ταυτόχρονα, στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν φιλικοί αγώνες στα γήπεδα αρμοδιότητας μας, ενώ απευθύνουμε έκκληση στους υπεύθυνους των ομάδων, η συνέχιση των προπονήσεων να γίνει τηρώντας απαρέγκλιτα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευσυνειδησία, ώστε να συμβάλουμε στη μείωση του ιικου φορτίου στα νησιά μας και να επιστρέψουμε γρήγορα σε αγωνιστική δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.