Εμβόλιο AstraZeneca : συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί

Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα

Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η επιτροπή εμβολιασμών που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη, μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων από εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών Μαρία Θεοδορίδου , στη χθεσινή ενημέρωση.

Είπε ότι οι κίνδυνοι για το ΤΤS καταγράφονται συνήθως σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, αλλά τόνισε πως το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ωστόσο, ανέφερε πως τα mRNA εμβόλια είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών, οπότε, χωρίς η ίδια να κάνει ευθεία σύσταση, μια γυναίκα κάτω των 50 ετών έχει επιλογή ανάμεσα σε όλα τα εμβόλια, καθώς τα mRNA εμβόλια είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Θεοδορίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης-θρομβοπενίας, TTS, μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca.

Από τις περιπτώσεις αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες ηλικίας 36, 44, 47 και 61 ετών και η μια σε άνδρα ηλικίας 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε και εξήλθε από το Νοσοκομείο, 3 νοσηλεύονται και μια γυναίκα δυστυχώς κατέληξε.

Συγκριτικά σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες, 62 γυναίκες ηλικίας 30 έως 49 ετών νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ για επιπλοκές της νόσου COVID-19 και 28 κατέληξαν.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το όφελος από τον εμβολιασμό εξακολουθεί να υπερτερεί του ενδεχόμενου κινδύνου εκδήλωσης του συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας με το εμβόλιο της AstraZeneca. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά του ιού στη χώρα, η Επιτροπή συστήνει τη συνέχιση του εμβολιασμού σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο εκτιμώμενος κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου TTS μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες ηλικίας μικρότερης των 50 ετών.

Επιπλέον, η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα εμβόλια mRNA που δεν έχουν συσχετιστεί με τον κίνδυνο TTS είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση TTS είναι εξαιρετικά σπάνια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ανέφερε η κ. Θεοδορίδου. Ενδεικτικά, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύνολο 9.000.000 δόσεων, δεύτερων δόσεων, καταγράφηκαν 15 περιπτώσεις.

Αλλαγή της δεύτερης δόσης με διαφορετικό τύπο εμβολίου, συστήνεται , πρόσθεσε, μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρομβοεμβολικού επεισοδίου με ή χωρίς θρομβοπενία μετά την πρώτη δόση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs