Εμβολιασμοί : Πάρος και Μύκονος αγγίζουν το 100% στην πληρότητα στα ραντεβού

Για εντυπωσιακούς ρυθμούς στον εμβολιασμό στα νησιά έκανε λόγο χθες στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα νησιά μας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν την έναρξη της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», ο μέσος όρος των εμβολιασμένων στα νησιά με μία δόση ήταν 22%, ενώ σήμερα ο μέσος όρος έχει διαμορφωθεί στο 40%, παραπάνω δηλαδή από το ποσοστό κάλυψης στο σύνολο της χώρας που, όπως σας ανέφερα, είναι 35,55%.

Στους πολίτες στα νησιά που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ο μέσος όρος πριν από την έναρξη της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» ήταν 13%, ενώ σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27%, ξεπερνώντας και εδώ τον πανελλαδικό μέσο όρο του 20,39%.

Μάλιστα ανέφερε τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα στα ραντεβού για αυτή την εβδομάδα, πληρότητα που αγγίζει το 100%, και αυτά είναι η Λευκάδα, η Θάσος, η Πάρος, η Μύκονος και η Σαλαμίνα.

Η ανάρτηση του Δήμου Πάρου με αφορμή την αναφορά του κ. Κικίλια στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στην Πάρο που τρέχουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς :

Καθολικά προσέρχονται για να εμβολιαστούν οι Παριανοί!!
Σύντομα το νησί μας θα είναι covid-free, αποτελώντας παράδειγμα και για τις υπόλοιπες Κυκλάδες.
Δείτε ποια άλλα νησιά προχωράνε δυναμικά δια στόματος υπουργού υγείας, κ. Κικίλια.

 

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή ενημέρωση:

https://www.facebook.com/MunicipalityofParos/videos/1168972613579678

Εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα

Σημειώνεται ότι έως και και χθες οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 5.751.115. Ειδικότερα, και όσον αφορά στο σύνολο της χώρας το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως την άλλη εβδομάδα θα γίνουν οι οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 και 18-24 αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.