«Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον» 

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η κ. Κική Μακρή, Διδάκτωρ Γεωλόγος, Συντονίστρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας και η κ. Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γραμματέας της Επιτροπής Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας μιλούν στις ” Αποχρώσεις” για τον διαγωνισμό:

«Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον»  που συνδιοργανώνεται από την  Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών και την Επιτροπή Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του EnvStories Erasmus+ Project http://www.envstories.eu/ και αποσκοπεί στην προσέγγιση της σχέσης του ατόμου με το φυσικό περιβάλλον, μέσω συμμετοχικών και έμπρακτων δραστηριοτήτων των μαθητών

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε’ Δημοτικού ως Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να εκφραστούν για τη Γη και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1η κατηγορία: Κείμενο, μέχρι 500 λέξεις. Το υλικό μπορεί να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής word, pdf, μέγιστου μεγέθους 15 MB.

2η κατηγορία: Σκίτσο. Το υλικό μπορεί να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής tif, jpg, pdf, μέγιστου μεγέθους 15 MB.

3η κατηγορία: Multimedia δημιουργικού. Το υλικό θα πρέπει να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής mp4, avi, vob, wav, μέγιστης διάρκειας 7 λεπτών.

Όροι και προϋποθέσεις:

1. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του γονέα/κηδεμόνα του μαθητή, πως «έχει γνώση και συναινεί για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό». Η συμμετοχή που δεν θα συνοδεύεται από δήλωση γονέα/κηδεμόνα, δεν θα θεωρηθεί έγκυρη και δεν θα αξιολογηθεί. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, δεσμεύονται ρητά, ότι τα προσωπικά δεδομένα του μαθητή δεν θα κοινοποιηθούν χωρίς την άδεια του γονέα/κηδεμόνα.

2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει σε μία μόνο κατηγορία του διαγωνισμού.

3. Οι συμμετοχές θα κριθούν από 5μελή επιτροπή αξιολόγησης, που απαρτίζεται από μέλη, του ΔΣ της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών, του ΔΣ της Επιτροπής Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος και του ΔΣ της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

4. Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις δύο παρακάτω ηλεκτρονικές στις διευθύνσεις: geodidactics.ege@gmail.com & geomorphology.hellenic.committee@gmail.com

Βραβεία:

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών και της Επιτροπής Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος. H βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή με παράλληλες εκδηλώσεις. Πληροφορίες για τη βράβευση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα geodidacticsege.weebly.com  και στην ιστοσελίδα http://www.envstories.eu. Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 22 Απριλίου 2019 12:00 GMT, Παγκόσμια Ημέρα της Γης  και λήγει στις 5 Ιουνίου 2019 24:00 GMT, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Μπορείτε να ακούσετε τις συνεντεύξεις εδώ:

ΚΙΚΗ ΜΑΚΡΗ – ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΓΕΩΛΟΓΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΙΚΗ ΜΑΚΡΗ – ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΓΕΩΛΟΓΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΗ Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών και η Επιτροπή Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του EnvStories Erasmus+ Project http://www.envstories.eu/ συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό: "Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον". Η Διδάκτωρ Γεωλόγος, Συντονίστρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας κ. Κική Μακρή, μιλά στις "Αποχρώσεις" για τη δράση "Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον" που αποσκοπεί στην προσέγγιση της σχέσης του ατόμου με το φυσικό περιβάλλον, μέσω συμμετοχικών και έμπρακτων δραστηριοτήτων των μαθητών. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε' Δημοτικού ως Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να εκφραστούν για τη Γη και το Περιβάλλον.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Montag, 6. Mai 2019

 

ΝΙΚΗ ΕΥΕΛΠΙΔΟΥ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΙΚΗ ΕΥΕΛΠΙΔΟΥ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΗ Καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γραμματέας της Επιτροπής Γεωμορφολογίας & Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας κ. Νίκη Ευελπίδου μιλά στις "Αποχρώσεις" για τον διαγωνισμό : "Εκφράζομαι για τη Γη και το Περιβάλλον" που αποσκοπεί στην προσέγγιση της σχέσης του ατόμου με το φυσικό περιβάλλον, μέσω συμμετοχικών και έμπρακτων δραστηριοτήτων των μαθητών. Οι μαθητές μέσω αυτής της δράσης προτείνουν, αφήνουν την φαντασία τους να δημιουργήσει και οδηγούν τους επιστήμονες. Καλούνται να εκφραστούν για τη Γη και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:1η κατηγορία: Κείμενο, μέχρι 500 λέξεις. Το υλικό μπορεί να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής word, pdf, μέγιστου μεγέθους 15 MB.2η κατηγορία: Σκίτσο. Το υλικό μπορεί να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής tif, jpg, pdf, μέγιστου μεγέθους 15 MB.3η κατηγορία: Multimedia δημιουργικού. Το υλικό θα πρέπει να υποβληθεί σε αρχεία της μορφής mp4, avi, vob, wav, μέγιστης διάρκειας 7 λεπτών.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Montag, 6. Mai 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top