Διαδραστικές ενέργειες για να εξοικειωθούν τα παιδιά με το περιβάλλον

in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργανώνει πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, με θέμα “Αειφόρος ανάπτυξη στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών”.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, οι μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους θα έρθουν σε επαφή με τις πέντε περιβαλλοντικές θεματικές που πραγματεύεται το έργο:


1. Υγειονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κοινωνία
2. Φυσικά Περιβάλλοντα
3. Γεωφυσικοί κίνδυνοι
4. Εξάντληση φυσικών πόρων
5. Διαχείριση και ανακύκλωση αποβλήτων

Επιπλέον οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα εκπαιδευτούν πάνω στη νέα πλατφόρμα δημιουργίας διαδραστικών περιβαλλοντικών ιστοριών του Envstories.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Νίκη Ευελπίδου – Καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νίκη Ευελπίδου – Καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΤο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου, διοργανώνει πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, με θέμα “Αειφόρος ανάπτυξη στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσω δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών”. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, οι μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους θα έρθουν σε επαφή με τις πέντε περιβαλλοντικές θεματικές που πραγματεύεται το έργο:1. Υγειονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κοινωνία2. Φυσικά Περιβάλλοντα3. Γεωφυσικοί κίνδυνοι4. Εξάντληση φυσικών πόρων5. Διαχείριση και ανακύκλωση αποβλήτωνΕπιπλέον οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα εκπαιδευτούν πάνω στη νέα πλατφόρμα δημιουργίας διαδραστικών περιβαλλοντικών ιστοριών του Envstories.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Dienstag, 22. Oktober 2019

Νίκη Ευελπίδου – Καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Go to Top