“Εκκωφαντική η απουσία του δήμου στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη Νάξο”

Η δημοτική παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου “Μαζί Αλλάζουμε” εξέδωσε ανακοίνωση για την  απουσία του δήμου όπως και της Πολιτικής Προστασίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη Περιφερειακή Ενότητα Νάξου η οποία σημειώνει καθημερινά νέα αρνητικά ρεκόρ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική Αρχή και την καλεί στη δύσκολη αυτή κατάσταση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μαζί Αλλάζουμε”:

Εκκωφαντική είναι η απουσία του δήμου καθώς και της Πολιτικής Προστασίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη Νάξο.

 

Οι νέες μολύνσεις -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ- σημειώνουν καθημερινά νέα αρνητικά ρεκόρ στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, η οποία σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη (με ημερομηνία αναφοράς 30-01-2021) είναι βαμμένη με κόκκινο χρώμα, δηλαδή βρίσκεται σε ένα από τα δύο υψηλότερα επίπεδα.

 

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ο Δήμαρχος και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Λιανός οφείλει στη δύσκολη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες, να εφιστά την προσοχή για την πιστή τήρηση των μέτρων και να προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα προβλέπονται,

 

  • Η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα Δημόσιας Υγείας;
  • Επικοινώνησε ο κ. Λιανός με τις τοπικές αρχές για αναλυτική ενημέρωση για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας;
  • Ενεργοποίησε ειδικό κλιμάκιο ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να:
  • αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2
  • πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση
    • πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών;

 

 

Η παράταξη μας απευθύνει έκκληση στους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να τηρούν πιστά τα μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και να φανούν ψύχραιμοι στη δύσκολη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ώστε να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατόν συνέπειες. Επίσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική Αρχή και την καλεί στη δύσκολη αυτή κατάσταση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της και να μη σφυρίζει αδιάφορα για ένα θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.