Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Ίο – και οι 12 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Εισροή υδάτων παρουσίασε χθες από την πλώρη θαλαμηγό σκάφος  στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ίου, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες και απέστειλε σήμα κινδύνου στη Λιμενική Αρχή Ίου με αποτέλεσμα να σπεύσουν άμεσα για το σημείο προς παροχή συνδρομής δύο περιπολικά σκάφη  της Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF.

 

Οι έντεκα (11) από τους επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όλοι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ίου, όπου εξετάστηκαν από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε καταλύματα με μέριμνα του ιδιοκτήτη, ενώ το ”ΔΗΝΙ”, με επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ”ΑΓΓΕΛΗΣ” στο λιμένα Ίου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Λίγη ώρα αργότερα, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του εν λόγω σκάφους στην προτέρα κατάσταση εντός θάλασσας, από γερανοφόρο όχημα καθώς και απάντληση των υδάτων από ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΔΗΝΙ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ίου, ποντίστηκε προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.