Εγκαινιάστηκε η έκθεση «δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ – Έναν οικισμό στην Κέρο 4.500 χρόνια πριν»

h έκθεση, που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, περιλαμβάνει σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο και το Δασκαλιό, σημαντικές θέσεις της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου (3200-2100 π.Χ.).

Στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην Αρχαιολογική Συλλογή Κουφονησίου το 2019, εκτίθενται ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ -ενταγμένη στην ερευνητική δραστηριότητα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη και εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων – στο νησί της Κέρου και την παρακείμενη νησίδα του Δασκαλιού.

Η έρευνα και η μελέτη των ευρημάτων αποδεικνύουν την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοκυκλαδικής αυτής θέσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τις απαρχές της αστικοποίησης και τα θαλάσσια δίκτυα διακίνησης πρώτων υλών και αγαθών στο Αιγαίο κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού, και η έκθεση εστιάζει με αφηγηματικό τρόπο στην παρουσίαση αυτών των αποτελεσμάτων.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Λιανού

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παραβρέθηκα σήμερα στην Έκθεση «Δες απέναντι. Έναν οικισμό στην Κέρο 4.500 χρόνια πριν”, η οποία εγκαινιάσθηκε στην Αθήνα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
Στην έκθεση, η οποία άνοιξε τις πύλες της στο κοινό για πρώτη φορά το 2019 στο Κουφονήσι, εκτίθενται σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας στην Κέρο και το Δασκαλιό, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοκυκλαδικής αυτής θέσης.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και τον Δήμο Αθηναίων για την φιλοξενία της Έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs