Δρ. Ε. Εγγλέζου : είμαστε δίπλα στους φροντιστές ατόμων με άνοια

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών Ατόμων με Άνοια» στη Σύρο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με άνοια και προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 συναντήσεις, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 30 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας διάρκειας 2 ωρών.

Όπως αναφέρει η Ψυχίατρος στο Γ.Ν. Σύρου και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος «Σχολείου Φροντιστών Ατόμων με Άνοια» στη Σύρο, Δρ. Ελένη Εγγλέζου, οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας , να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΕΛΕΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ"

ΕΛΕΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ "ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ"Ξεκινάει το πρόγραμμα «Σχολείο Φροντιστών Ατόμων με Άνοια» στη Σύρο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς με άνοια και προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 συναντήσεις, στις οποίες πραγματοποιείται μια βασική ομιλία διάρκειας 30 λεπτών από έναν επαγγελματία υγείας και ακολουθεί συζήτηση μαζί με καφέ, με τη συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών υγείας διάρκειας 2 ωρών. Όπως αναφέρει η Ψυχίατρος στο Γ.Ν. Σύρου και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος «Σχολείου Φροντιστών Ατόμων με Άνοια» στη Σύρο, Δρ. Ελένη Εγγλέζου, οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φροντιστές να ενημερωθούν και να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας , να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, καθώς και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και αφιερώνοντας παράλληλα λίγο χρόνο στον εαυτό τους.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 16. Januar 2020

ΕΛΕΝΗ ΕΓΓΛΕΖΟΥ – ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ “ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ”

 

Κεντρική Φωτογραφία Ομάδας Ιατρείου Μνήμης Γενικού Νοσοκομείου Σύρου-από δεξιά προς αριστερά :

Κα Μ.Μπουραντά (Διοικήτρια Γ.Ν.Σύρου), η Κα Ε.Εγγλέζου (Ψυχίατρος Γ.Ν.Σύρου), η Κα Α.Δαφνά (Ψυχολόγος Γ.Ν.Σύρου), η Κα Α.Πέτρου (Τομεάρχισσα Παθολογικού Τομέα- Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Σύρου) και η Κα Ε.Αγγελετάκη (Νοσηλεύτρια Γ.Ν.Σύρου).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top