Δράση αλλά και αλλαγές στο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο στην Volleyleague Γυναικών

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τους διαιτητές της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών, με τον Πανναξιακό να υποδέχεται εντός έδρας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό και τον ΑΟ Θήρας να φιλοξενείται από τον Ηλυσιακό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Volley League Γυναικών – 15η αγωνιστική

Τέταρτη 5 Ιανουαρίου 2022

«Α. Φώτσης» Ιλισίων 17.00: Ηλυσιακός ΑΟ – ΑΟ Θήρας

Διαιτητές: Ράντσιου, Μαριδάκης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Τσίτσικας, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Οικονόμου Δ.

Μίκρας 18.00: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Κουκουμάκας, Επόπτες: Λούμσι, Παπαδοπούλου, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

«Χαλκιοπούλειο» Λαμίας 18.00: ΑΟ Λαμίας 2013 – ΑΟ Μαρκοπούλου

Διαιτητές: Κουτσής, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Γούβαλη.

ΔΑΚ Ευόσμου 18.30: ΑΠΣ Αίας – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Διαιτητές: Μαυρίδης, Τοσουνίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Διονά, Καπλάνης, Γραμματεία: Ιωαννίδου.

ΔΑΚ Νάξου 19.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – Παναθηναϊκός ΑΟ

Διαιτητές: Μενεσλής, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σαμοθράκης, Βέντρας, Γραμματεία: Κρητικού.

«Γ. Γεννηματάς» Βούλας 19.00: ΑΣΠ Θέτις – ΑΣ Άρης

Διαιτητές: Βελώνης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Καλούδας, Παπαχατζής, Γραμματεία: Ιωάννου.

«Π. Σαλπέας» Πειραιάς 20.30: ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟΝ Αμαζόνες

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Πρέντζας, Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος, Επόπτες: Ανδρέου, Κατσιάρας, Γραμματεία: Καλιγέρη

Τροποποιήθηκε το Υγειονομικό Αγωνιστικό Πρωτόκολλο – Αυτά ισχύουν για όλα τα Πρωταθλήματα

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, ανάγκασε και την ΕΟΠΕ να τροποποιήσει το αγωνιστικό υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων βόλεϊ, με τις αλλαγές να γνωστοποιούνται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

«Τo ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, τροποποιήσεις του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου που θα ισχύουν για ΟΛΑ τα Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την διεξαγωγή τους σε Φάσεις ή οχι.

-Σε περίπτωση που αγώνας/αγώνες των Πρωταθλημάτων δεν μπορούν να διεξαχθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης, τότε ο αγώνας (ή οι αμέσως επόμενοι αγώνες) αναβάλλονται και ορίζεται/ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές/τριες (αθροιστικά) που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες και κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν από αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν διεξάγεται για τον οποίο εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει.

-Σε περίπτωση εφαρμογής του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης για αναστολή ομαδικών προπονήσεων λόγω κρουσμάτων covid-19 (αν στην ομάδα εντοπισθούν 5 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους, τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 5 ημέρες -συνεχίζεται η ατομική άθληση- και οι αθλητές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) την 5η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος) οι αγώνες της ομάδας αυτής που έχουν οριστεί να διεξαχθούν κατά το χρόνο της αναστολής των προπονήσεων, αναβάλλονται και ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο. Στο διάστημα αυτό, δεν διεξάγονται αγώνες της ομάδας του συγκεκριμένου Σωματείου

-Αναβολή αγώνα δίνεται, κατόπιν αιτήματος του σωματείου και στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 (νέα κρούσματα και αθλητές που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα λόγω νόσησης) δεν δίνει την δυνατότητα δήλωσης στο Φύλλο Αγώνος εννέα (9) αθλητών. Για τον υπολογισμό των αθλητών λαμβάνονται υπόψη μόνο όσοι αθλητές είχαν δηλωθεί σε Φύλλο Αγώνος σε ποσοστό τουλάχιστον 50% των προηγούμενων αγώνων της ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.