Διακοφώτης: «Όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς θα πρέπει αναγκαστικά να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες»

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μίλησε για τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ ανέλυσε και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι ότι δεν έχει αποφασιστεί το πόσοι αγώνες (αλλά και το πότε) θα δοθούν από τις ομάδες (θυμίζουμε πως απομένουν 25 περίπου αγωνιστικές στους 10 ομίλους), ενώ είπε πως θα πρέπει να δούμε πρώτα πόσες ομάδες θα θελήσουν να αποχωρήσουν για να βγει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, μίλησε για 12 με 14 αγώνες ακόμη αλλά και ότι οι ομάδες που δε θα αγωνιστούν θα παίξουν τη νέα σεζόν στο τοπικό.

Αναλυτικά :

«Έγινε μία πρώτη συζήτηση με την ΕΠΟ να προτείνει έναρξη στης 28 Μαρτίου. Όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς δεν θα έχουν κυρώσεις απλά θα πρέπει αναγκαστικά να υποβιβαστούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μία συζήτηση που είχα με τον κύριο Μαυρωτά είναι να γλυτώσουν οι ομάδες το κόστος από τα τεστ κατά του κορωνοϊού με το κόστος να το αναλαμβάνει η Γ.Γ.Α και το κράτος.

Το πλάνο θα είναι 12 με 14 αγώνες για τη Γ΄ Εθνική και θα φανεί από το ποιες ομάδες θα θελήσουν να αποχωρήσουν αλλά και να παραμείνουν στην κατηγορία. Αν για παράδειγμα αποχωρήσουν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων θα φτιαχτεί έτσι η φόρμουλα ώστε να υπάρξει κανονικά η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς κανένα πρόβλημα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.