Διαδικτυακά Εργαστήρια για παιδιά από το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης και το Δήμο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, δύο εργαστήρια για παιδιά από 8 έως 12 χρόνων, με βασικό θέμα τη γνωριμία με το έργο του μεγάλου Νάξιου συγγραφέα.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του αυστηρού υγειονομικού πρωτόκολλου για τα Μουσεία και τους κλειστούς χώρους, τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν παιδιά από όλη την Ελλάδα.

 

                                               Κάνω το ποίημα εικόνα

Ένα μαγικό και  εικαστικό ταξίδι στο Αιγαίο, με καπετάνιο τον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Ας ταξιδέψουμε στο Παραμύθι Χωρίς Όνομα, ας περπατήσουμε στη Γειτονιά των Αγγέλων κι ας περιπλανηθούμε στην Αυλή των Θαυμάτων. Ας  γνωρίσουμε τον Βασιλιά, ας συναντήσουμε τον Οδυσσέα με τις Σειρήνες, κι ας  περπατήσουμε στις παραλίες του Φεγγαριού, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ας γνωρίσουμε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και ας δημιουργήσουμε τις δικές μας εικόνες με εργαλεία μας μολύβια, χαρτιά, χρώματα και πινέλα. Με οδηγό τη φαντασία μας, ας δημιουργήσουμε  εικόνες του καλοκαιριού στο Αιγαίο. Ένα εικαστικό εργαστήρι εξ αποστάσεως, με αφετηρία τα μελοποιημένα ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Με τη φωτογράφο – εικαστικό Κική Ημέλλου.

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Διάρκεια εργαστηρίου: 10 ώρες (2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα).

Για παιδιά (από 8-12 χρόνων).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.