Διήμερο προβολής ταινιών Βραβείου Lux 18 & 19 Μαρτίου 2019

in ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 ψηφίστε σινεμά και παρακολουθήστε ταινίες Βραβείου Lux που θα προβληθούν στον Κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ στους Αμπελόκηπους και στην οδό Σεβαστουπόλεως 117, με ελεύθερη είσοδο.

 

Tο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το περιοδικό κινηματογράφουCineuropa, διοργανώνουν διήμερο φεστιβάλ ευρωπαϊκού κινηματογράφου με νικήτριες και φιναλίστ ταινίες του κινηματογραφικού βραβείου LUX της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είσοδος ελεύθερη.

 

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, οι κριτικοί κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και Χρήστος Μήτσης, θα συζητήσουν για την Ευρώπη και τον κινηματογράφο της. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος- αρθρογράφος της Καθημερινής Μαρία Κατσουνάκη.

 

Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, και είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 18 Μαρτίου

17:00 «Η Καταγωγή των Σάμι», της Αμάντα Κέρνελ

19:00 Συζήτηση- Πάνελ: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και Χρήστος Μήτσης. Συντονίζει η δημοσιογράφος- αρθρογράφος Μαρία Κατσουνάκη.

20:00 «Γυναίκα σε Πόλεμο», του Μπένεντικτ Έρλινγκσον

22:00 «Τόνι Έρντμαν», της Μάρεν Άντε

 

Τρίτη 19 Μαρτίου

17:30 «Τα Κορίτσια», της Σελίν Σιαμμά

19:45 «120 Χτύποι το Λεπτό», Του Ρόμπιν Καμπίγιο

22:30 «Mediterranea», του Τζόνας Καρπινιάνο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΠΗΓΗ : European Parliament Athinai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*