Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη το απόγευμα για τουρισμό, οικονομία, εργασία

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, Τετάρτη 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  θα προχωρήσει σε έκτακτο διάγγελμα όπου θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Τον λόγο αμέσως μετά θα πάρουν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Οι ανακοινώσεις του θα σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση και τη στήριξη του κλάδου του τουρισμού, με αρκετούς ξενοδοχειακούς ομίλους να αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης με τα πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων σχετικά με την προστασία από τον covid-19 ώστε να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώροι εστίασης ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου και από την ίδια ημέρα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων για τις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Τα τουριστικά καταλύματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το διάστημα 8 με 10 Ιουνίου.

Οι ανακοινώσεις θα οριστικοποιήσουν και την ημερομηνία και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή έλευση των τουριστών στην Ελλάδα και τα σύνορα της χώρας είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου για τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και χώρες που παρουσιάζουν εξίσου θετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Θα ανακοινωθεί το καθεστώς ΦΠΑ στην εστίαση , με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% για την στήριξη των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Εξετάζεται επίσης από την κυβέρνηση και αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού.

Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο για τη στήριξη της εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

Το νέο πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός προβλέπει επίσης : μείωση φόρου εισοδήματος ή και ΕΝΦΙΑ από φέτος για όσους εκμισθωτές υπέστησαν μείωση ενοικίου, μείωση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που θα το επιλέξουν, παράταση ειδικής αποζημίωσης (533-800 ευρώ), μείωση ενοικίου και αναστολής πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που δεν θα επαναλειτουργήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs