Δημήτρης Καρούσης: «Υπάρχει κόσμος πού χαλάει την κοινωνία μας – Είμαι αισιόδοξος για την καλοκαιρινή σεζόν»

Ο λόγος του πάντα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται τόσο με τα κοινωνικοπολιτικά θέματα, όσο και με τον αθλητισμό, βιώνοντας εκ των έσω, τα περισσότερα ζητήματα.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε από την Σοφία Μπεκατώρου, κάτι το οποίο σχολιάσθηκε από τον γνωστό Ναξιώτη διαφημιστή Δημήτρη Καρούση, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ». Ο κ. Καρούσης αναφέρθηκε για το φλέγον θέμα, σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού.

Παράλληλα ο κ. Καρούσης μίλησε για τον Φοίνικα Σύρου, για το αν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τόνισε πως η Volleyleague Γυναικών δεν θα πρέπει να ξεκινήσει τους αγώνες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο λιανεμπόριο και την εστίαση, δύο επαγγέλματα που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορονοϊό.

Τέλος έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα προς τον κόσμο, λέγοντας πως βλέπει μία καλή καλοκαιρινή σεζόν.

Καλησπέρα κ. Καρούση. Ποια είναι η δική σας γνώμη, για το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Σοφία Μπεκατώρου, που έχει αναστατώσει τον ελληνικό αθλητισμό;

Είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά αυτό που έμενα με προβληματίζει πάρα πολύ, είναι ότι ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες σωματεία, παράγοντες, αθλητές και κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό, μεγεθύνουμε το κακό που έγινε με την Σοφία μας και όλους τους άλλους πού προσφέρουν τόσο πολύ μεγάλο έργο και σημαντικό, τους περνάμε απαρατήρητους. Είναι ένα παρά πολύ κακό γεγονός που πραγματικά πιστεύω ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν πολύ αυστηρά.

Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση, από όσα ακούμε και διαβάζουμε, συμβαίνει πολλά χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο στην ιστιοπλοΐα. Λογικά συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα και σε άλλα σπορ. 

Δεν συμβαίνει μόνο στον ελληνικό αθλητισμό, συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλη την Ελλάδα, όπου και να πιάσεις την Ελλάδα, συμβαίνει αυτό το πράγμα, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, μέσα στις οικογένειες, παντού. Υπάρχει κόσμος πού χαλάει την κοινωνία μας.

Πιστεύετε ότι το ξεκίνημα που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου θα βοηθήσει κι άλλους να βγουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους περιστατικά; 

Κάθε μέρα καταγγέλλονται τέτοιου είδους περιστατικά, απλώς δεν είχαν πάρει τέτοια δημοσιότητα. Η Σοφία είναι δημόσιο πρόσωπο και ανέδειξε το θέμα, περισσότερο από ότι ένας απλός πολίτης.

Και φυσικά έχει φτάσει στα αυτιά του Πρωθυπουργού και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι νομίζω ότι έδειξαν την απαραίτητη προσοχή, όπως όλοι, για να μην ξανασυμβεί αυτό το φαινόμενο. 

Υποχρέωσή τους ήταν. Όποιος και να ήταν πρωθυπουργός, η όποιος και να ήταν Υπουργός αθλητισμού, δεν θα συμπεριφερόταν έτσι; Έκαναν το αυτονόητο.

Πιστεύετε ότι από δω και στο εξής θα αλλάξουν τα πράγματα, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου; Ο αθλητισμός δεν θα έχει τέτοιου είδους περιστατικά; 

Αυτό θα γίνει από μέσα. Δηλαδή εμείς που είμαστε παράγοντες και έρθει στην αντίληψή μας ένα τέτοιο γεγονός, θα πρέπει να το τιμωρούμε και να διώχνουμε αυτούς τους ανθρώπους που μπαίνουν στον αθλητισμό ή στον επαγγελματικό χώρο ή οπουδήποτε αλλού, μόνο και μόνο για να μολύνουν τον χώρο.

Πέρασαν πολλά χρόνια όμως κ. Καρούση μέχρι κάποιος, όπως αυτή τη στιγμή η Σοφία Μπεκατώρου, να μιλήσει. Θεωρώ ήταν δύσκολο για εκείνη δεν νομίζετε; 

Κάθε μέρα μιλάνε αλλά εμείς δεν τους ακούμε. Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε μία συνέντευξη πού έγινε και είπε κάτι προσωπικό που είχε συμβεί σε εκείνη πριν 23 χρόνια. Και το πήραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το μεγέθυναν.

Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η τιμωρία αυτών που έπραξαν με αυτόν τον τρόπο;

Η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι αυστηρή, όπως είναι και σε κάθε πολίτη που βλάπτει έτσι έναν άλλο πολίτη.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να πω ότι στα χιλιάδες σωματεία που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω οι οποίοι, ούτε δημοσιότητα έχουν, ούτε τίποτα και κάνουν τεράστιο κοινωνικό έργο. Και αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να το αναδείξουμε για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε κόσμο στον αθλητισμό. Γιατί με αυτό που έχει γίνει τώρα με τη Μπεκατώρου που έχει αναδειχθεί μία κακή πλευρά του αθλητισμού προς τα έξω, έχει κάνει μεγάλη ζημιά τα σωματεία.

Να μιλήσουμε και λίγο για βόλεϊ; Τον Φοίνικα Σύρου πώς τον είδατε στο restart με τον Ολυμπιακό;

Το είδα το παιχνίδι και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα Α1 κατηγορίας ανδρών στο βόλεϊ και μπορεί, αν προσέξει, να πάρει και το πρωτάθλημα γιατί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες.

Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος μιλάτε συνεχώς για επένδυση στον αθλητισμό. Η ΟΝΕΧ πιστεύετε ότι έχει συνδράμει, ώστε ο Φοίνικας αυτή τη στιγμή να  θεωρείται από τις τοπ ομάδες της volleyleague ανδρών; 

Ναι οι χορηγοί πάντα συμβάλλουν τα μέγιστα. Εάν δεν υπάρχουν χορηγοί να μπορούν οι παίκτες να είναι πληρωμένοι και να υπάρχει και μία οικονομική σταθερότητα, αθλητισμός δεν θα μπορεί να υπάρξει. Αυτό να το έχετε υπόψη σας.

Ο Φοίνικας Σύρου μπορεί να πάρει πρωτάθλημα; 

Ναι αυτό το απέδειξε με το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό. Αν διατηρηθεί έτσι η ομάδα και προχωρήσει και παίξει έτσι με τέτοιο πάθος, ναι βέβαια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και να είναι η πρώτη Κυκλαδίτικη ομάδα που θα πάρει Εθνικό Πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι μπορεί.

Γυρνώντας σελίδα να πάμε και στην Volleyleague  Γυναικών. Εκεί ακούγεται ότι μπορεί να ξεκινήσουν σε λίγο διάστημα οι αγώνες.

Για εμένα οι αγώνες δεν πρέπει να  ξεκινήσουν, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Σήμερα (σ.σ. 20/1) αν είδατε είχαμε 546 κρούσματα δεν μπορεί να διακινδυνεύουμε την ζωή των αθλητών για να κάνουμε πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να προστατεύσεις την ζωή των αθλητών μας κάνοντας πρωτάθλημα. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούν να μας προστατεύσουν.

Ο Πανναξιακός πριν από λίγες μέρες έβγαλε μία ανακοίνωση στην οποία γράφει ότι η ομάδα δεν διαλύθηκε. Εσείς πώς το βιώσατε όλο αυτό;

Η ομάδα δεν έχει διαλυθεί. Θυμάστε ότι πριν από 4 χρόνια που είχα την τύχη και μπήκα σε αυτό το συμβούλιο και πάλι το ίδιο μας λέγανε. Ότι η ομάδα διαλύεται. Αυτή η ομάδα που την θεωρούσαν διαλυμένη, έφτασε την δεύτερη θέση στην Ελλάδα και έπαιξε τελικό κυπέλλου. Για αυτόν τον λόγο μην ακούτε αυτά που λένε αυτοί, τα έχουν πει πολλές φορές και έχουν διαψευσθεί.

Ξέρουμε ότι  είστε ένας άνθρωπος που γνωρίζετε πολύ καλά την αγορά. Το λιανεμπόριο άνοιξε, η εστίαση δεν έχει ανοίξει ακόμα. Πως τα βλέπετε εσείς τα πράγματα;

Είμαι αισιόδοξος όπως σας έχω ξαναπεί, γιατί όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος εμβολιάζεται. Του χρόνου πρώτα ο Θεός, αλλά και φέτος θα έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε ότι τα νησιά μας υπολειτουργούν τα πιο πολλά το χειμώνα. Λίγες είναι οι επιχειρήσεις πού είναι κλειστές το χειμώνα. Σκοπός είναι να ετοιμαστούμε να έχουμε μία δυνατή και καλή σεζόν αυτό το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και για αυτό το λόγο περνάω ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο.

Ο κόσμος είναι μουδιασμένος το βλέπουμε και εμείς οι ίδιοι. Ακόμα και αν έχει ανοίξει το λιανεμπόριο βλέπουμε τους καταστηματάρχες να μην είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα και εσείς είστε ένας άνθρωπος ο οποίος πάντα περνάει αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο.

Θα έχουμε μια καλή σεζόν από τον Μάρτιο και μετά. Τώρα τον χειμώνα από όσο γνωρίζω, στα νησιά μας, τα περισσότερα καταστήματα, υπολειτουργούν.

Εμείς κάναμε κάποιες προσπάθειες τελευταία, έντονης διαφήμισης και έτσι απέκτησαν τα νησιά μας Χριστούγεννα – Πάσχα – Απόκριες και λοιπές γιορτές, κίνηση. Λόγω των εκδηλώσεων και των μεγάλων διαφημίσεων που κάνουμε στα κανάλια. Είχαν κίνηση τα νησιά μας, είχαν «ζωντανέψει» τον χειμώνα. Φέτος, που κάναμε ένα μεγάλο σχέδιο και βοήθησε και πολύς κόσμος στα χωριά μας, δυστυχώς λόγω του κορονοϊού, ήρθαν ανάποδα τα πράγματα, αλλά αυτό το σχέδιο μπορούμε να το κάνουμε και του χρόνου, για να «ζωντανέψουν» τα χωριά μας.

Ένα τελευταίο μήνυμα προς τον κόσμο;

Θέλω να πω στον κόσμο ότι φάγαμε τον γάιδαρο, μας έχει μείνει μόνο η ουρά. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε το καλοκαίρι. Το HELLO GREECE, που κάνει κάθε χρόνο τεράστια διαφήμιση στα νησιά μας, φέτος θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό να το ξέρετε. Θα ρίξουμε μεγάλο βάρος στις επιχειρήσεις, ώστε να φέρουμε όσο μπορούμε περισσότερο κόσμο, ώστε να μπορούν να μειώσουν, όσο μπορούν, τις ζημιές τους.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να αγοράσει τα ημερολόγια του Πανναξιακού και του ΑΜΣ Φιλωτίου, για να ενισχύσουμε τα παιδιά μας.

Και να ξέρετε εμείς που είμαστε παράγοντες στους Ναξιώτικους Συλλόγους, οτιδήποτε κρούσμα αντιληφθούμε, θα το πατάξουμε αυστηρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.