Δημήτρης Καρούσης: «Λίγο υπομονή και να προστατεύουμε τους εαυτούς μας»

Ο γνωστός Ναξιώτης διαφημιστής Δημήτρης Καρούσης μίλησε στην ιστοσελίδα μας, για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα λόγω lockdown τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στον αθλητισμό.

Ο κ. Καρούσης αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους επιχειρηματίες, τονίζοντας πως σε λίγο καιρό, όλα θα επανέλθουν στην φυσιολογική τους μορφή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αθλητισμό, που το τελευταίο διάστημα έχει “πληγωθεί” ανεπανόρθωτα από το γενικευμένο λουκέτο που επιβλήθηκε.

Καλωσορίζουμε τον Κύριο Δημήτρη Καρούση τον γνωστό διαφημιστή από τη Νάξο.

Καλησπέρα Κύριε Καρούση.

Καλησπέρα Αλέξανδρε και καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες σου και αυτούς που διαβάζουν το σάιτ σας.

Θα θέλαμε καταρχάς να μας πείτε πως περνάτε και εσείς αυτές τις δύσκολες μέρες του lockdown και πως το αντιμετωπίζετε. Υπάρχει ή έχετε ακούσει κάτι όσο αφορά το μέλλον αυτής της γενικής απαγόρευσης;

Περνάμε το lockdown με τις κατευθύνσεις που μας έχουν δώσει οι λοιμωξιολόγοι πάμε στην δουλεία μας με πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης, φορώντας την μάσκα μας και έχοντας αποστάσεις από τους άλλους, γιατί ξέρουμε ότι είμαστε εν μέσω μιας πανδημίας, που πρέπει ο καθένας να προστατεύει τον εαυτό του και όσους αγαπάει.

Εσείς Κύριε Καρούση είσαστε ένας διαφημιστής που εμπορεύεστε πάρα πολύ και στην πρωτεύουσα αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος. Ποια είναι η γενική εικόνα του εμπορίου, τι εικόνα έχετε εσείς;

Έχουν πληγεί πάρα πολλές επιχειρήσεις σήμερα. Έτυχε να είμαι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επειδή είχα πάει για να δω κάποιους πελάτες εδώ στην Βόρεια Ελλάδα. Πήγα από την αγορά της κεντρικής Θεσσαλονίκης στην πλατεία Άθωνος, που είναι μια μεγάλη αγορά, που εκεί δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα και τώρα δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε ένας – δύο –τρεις άνθρωποι να ψωνίσουν, που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Κύριε Καρούση ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα αδιέξοδο, υπάρχει κάποιο ίχνος αισιοδοξίας τι βλέπετε εσείς στο μέλλον;

Προσωπικά εκείνο που έχω να πω είναι ότι το χρήμα είναι ένα ποτάμι που ρέει, αν δεν μπορείς να το πιάσεις στο πρώτο κομμάτι, μπορείς να τρέξεις να το πιάσεις στο επόμενο κομμάτι. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πουλήσεις, δεν υπάρχει μόνο ο τρόπος ο καθορισμένος που ξέραμε εμείς, τον πελάτη που θα έρθει από το μαγαζί μου να μπει μέσα να ψωνίσει. Για καλή μας τύχη η τεχνολογία βοηθάει να ψωνίσει ο καθένας ότι θέλει ή από το ίντερνετ ή από το τηλέφωνο ή από οπουδήποτε θέλει, αρκεί να ξέρει ο κόσμος τις προσφορές του. Εγώ τώρα βλέπω κάτι το οποίο μου κάνει εντύπωση παρακολουθώ τα σάιτ τα δικά σας τα οποία τα διαβάζει χιλιάδες κόσμος και δεν βλέπω καμία διαφήμιση, καμία προσφορά από κανένα έμπορο τίποτα. Κάποιοι που έχουν κάποιες προσφορές, πως θα τις μάθει ο κόσμος αν δεν διαφημιστούν;

Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος προωθεί πάρα πολύ  τη διαφήμιση στα  MME, οπότε γνωρίζετε πολύ καλά αυτό το κομμάτι.

Είναι αναγκαίο. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα χέρια, μην ξεχνάτε ότι στο πρώτο lockdown που έγινε, όλοι οι πελάτες οι δικοί μας τουλάχιστον, φανταστείτε ότι τότε που διαφημίζαμε το αρνί εξαντλήθηκε,  γιατί απλώς το διαφημίσαμε. Μετά διαφημίσαμε την γραβιέρα Νάξου και ένα σωρό άλλα προϊόντα αγροτικά και είχαν τεράστιες αυξήσεις στις πωλήσεις τους, γιατί το κοινοποιούσαμε να το μάθει ο κόσμος και το προτιμούσε και μας έκαναν αυτήν την μεγάλη τιμή. Επίσης και με τον τουρισμό λέγαμε ότι ο Έλληνας τουρίστας μπορεί να έρθει να κάνει με ασφάλεια τις διακοπές του στη Νάξο, στη Σκιάθο και σε όλα τα μέρη που διαφημίζαμε. Είδατε ότι η “Καθημερινή” είχε βγάλει  δημοσίευμα ότι όλοι αυτοί οι προορισμοί είχαν 70 % – 80% πληρότητα, δηλαδή δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω πρέπει να βρίσκουμε την λύση.

Κύριε Καρούση εσείς πιστεύετε ότι με το τέλος των μέτρων, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ξανά ανοίξουν, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο;

Αυτό θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για μένα και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Εγώ εκείνο το μήνυμα που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι θα έρθει το εμβόλιο και θα βγούμε όλοι έξω από το καβούκι μας. Θα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας που μας λένε οι λοιμωξιολόγοι, τα οποία θα πρέπει και αυτήν την στιγμή να τα τηρούμε, να τα ακολουθούμε  και να μην θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Θα πρέπει τώρα αυτήν την στιγμή που έχουμε μια κυβέρνηση, όλοι να την στηρίξουμε, γιατί βρισκόμαστε όλοι μας σε ένα μεγάλο πόλεμο. Δεν πρέπει να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του «φαντάσου να είσαι σε ένα πέλαγος και να έχεις 10 μποφόρ φουρτούνα και να πρέπει ο καπετάνιος να βρει μια λύση και να ακούει 10 διαφορετικές γνώμες γύρω του. Ο ένας να τον κατηγορεί ότι θα μας πνίξεις, ο άλλος να τον κατηγορεί για κάτι άλλο» το καράβι τότε θα έχει τύχη;  Είμαστε σε ένα πόλεμο, όχι μόνο εμείς, είναι σε όλο τον κόσμο πρέπει αυτήν την στιγμή να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που παίρνουν αυτά τα μέτρα, ακόμα και λάθος να είναι να μην τους κατηγορούμε.

Κύριε Καρούση είστε ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται ενεργά πολλά χρόνια με τον αθλητισμό. Aπό το διάστημα που ξεκίνησε το lockdown, παίζουν μόνο Super League 1 και Basket League. Το βόλεϊ και των ανδρών και των γυναικών δεν ξεκίνησε. Ποια η γνώμη σας για αυτό;

Για μένα η ανθρώπινη ζωή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για όλους μας, για φαντάσου το παιδί μου να παίζει ποδόσφαιρο σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο για το κέφι του και να κολλήσει κορονοΐο και μου πεθάνει, ποιο θα είναι για μένα το όφελος, οι άλλες ομάδες είναι επαγγελματικές κατηγορίες κάνουν κάθε μέρα τεστ δεν μπορώ να τις κρίνω εγώ, εμείς τώρα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάθε μέρα τεστ για να πάνε να παίξουν τα παιδία μας; Για φαντάσου ότι σε μια ομάδα, σε ένα γήπεδο ταξιδεύοντας ένα παιδί από την Νάξο για να πάει να παίξει τι κίνδυνους έχει..

Το λέω αυτό γιατί και η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ είχαν πει ότι θα μπορέσουν και εκείνοι να αγωνιστούν με τα ίδια πρωτόκολλα που έχει η Super League και η Basket League,  παρόλα αυτά δεν έγινε κάτι…

Ποιος πληρώνει είναι παιδιά στα σωματεία, ποιος πληρώνει. Μπορώ εγώ σε ένα σωματείο τον κάθε χορηγό, να τον βάζω να πληρώνει και τα τεστ των αθλητών; Αν η πολιτεία πλήρωνε για τα τεστ και διασφάλιζε 100% ασφάλεια για τους αθλητές, εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει το πρωτάθλημα. Δεν το θεωρώ σωστό βλέπετε. Έστω και μια ζωή να χαθεί ενός συμπολίτη μας είναι για μένα ποιο σημαντική από το να γίνουν 10 πρωταθλήματα.

Το μόνο που θέλω να σας πω πάνω σε αυτό και πραγματικά στεναχωριέμαι είναι ότι δεν περνούμε μέτρα να εξοπλίσουμε το νοσοκομείο της Νάξου, να το κάνουμε δηλαδή ένα νοσοκομείο σύγχρονο. Βλέπω μια αδράνεια δεν βλέπω καμία ενέργεια να γίνεται για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία μας και λέω για τον τόπο μου, για το νοσοκομείο της Νάξου και μετά μπορώ να επεκταθώ και για τα άλλα νοσοκομεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο νοσοκομείο της Νάξου αυτήν την στιγμή αν γίνει μια κρίση στο νησί μας, δεν θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, δεν υπάρχουν υποδομές και είμαι πολύ δυσαρεστημένος με αυτό το θέμα. Βλέπω εφησυχασμό μια αδράνεια.

Επιστρέφοντας Κύριε Καρούση στα αθλητικά πόσο κακό μπορεί να κάνει στα σωματεία το lockdown;

Πάνω από όλα παιδιά είναι η υγεία μας, πρώτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την πανδημία, να βγει το εμβόλιο και όλα θα επανέρθουν κανονικά. Εκείνο που προέχει πάνω από όλα είναι η υγειά μας, από εκεί και πέρα όλα θα κυλήσουν κανονικά και στο ποδόσφαιρο και στον στίβο και στα υπόλοιπα αθλήματα. Το θεωρώ υπερβολικό εγώ να βάζουμε σε κίνδυνο την υγειά των παιδιών μας και των συνάνθρωπων μας, εφόσον δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές εδώ στη Νάξο π.χ να αρρωστήσει κάποιο παιδί από δική μας αμέλεια να χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή από εδώ προς την Αθήνα σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο και να αναγκαστούν οι γονείς του και οι κάθε συγγενείς του να νοικιάζουν ξενοδοχεία και να τους ταλαιπωρούμε και αυτούς.

Είμαι εξοργισμένος γιατί βλέπω ότι δεν κάνουμε κάτι να βελτιώσουμε το σύστημα υγείας του νησιού μας και των Κυκλάδων μας γενικά, μιλάω για την Νάξο πιο πολύ, γιατί είμαι και εγώ Ναξιώτης.

Κλείνοντας κύριε Καρούση θα θέλαμε μια ευχή από εσάς…

Εγώ πάντα θέλω να περνάω ένα αισιόδοξο μήνυμα, έτσι και φέτος γρήγορα θα βγει το εμβόλιο ο κόσμος θα προστατευτεί και θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό καλοκαίρι. Οι επαγγελματίες του νησιού μας να είναι πάλι έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο περισσότερο από ότι φαντάζονται, γιατί ο κόσμος είναι κλεισμένος τώρα και θα θελήσει μετά να πάει διακοπές να διασκεδάσει. Το ίδιο ακριβώς με είχατε ρωτήσει και στο πρώτο lockdown που είχε γίνει και δικαιώθηκα σε ότι και αν είχα πει. Εγώ λέω ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό καλοκαίρι, το μόνο που ζητάω από τους συμπολίτες μας αυτήν την στιγμή είναι να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή, να προστατεύουμε τον εαυτό μας γιατί όταν προστατεύουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους γύρω μας. Δεν θέλω να λέει κάποιος εμένα δεν με νοιάζει και ότι δεν ενδιαφέρομαι, ούτε για εμένα ούτε και για τον διπλανό μου. Αυτό είναι για εμένα σημαντικό, αγαπάω τον εαυτό μου, αγαπάω και προστατεύω και τον γύρω μου και πως γίνεται αυτό να φοράω μάσκα, να είμαι σε απόσταση από τον άλλον, να κάνω μόνο τις απαραίτητές μετακίνησες και όχι να μετακινούμε άσκοπα από εδώ και από εκεί. Αυτό είναι για μένα το σημαντικό και αυτό το μήνυμα περνάω, ότι μετά από όλο αυτό που περνάμε τώρα θα έρθει ένα πάρα πολύ καλό καλοκαίρι και εφόσον αυτήν την στιγμή έχουμε ένα καπετάνιο που μας δείχνει αυτόν τον δρόμο, αυτόν πρέπει να εμπιστευόμαστε και να ακολουθούμε.

Κύριε Καρούση σας ευχαριστούμε πάρα πολύ να σας ευχηθούμε καλή συνέχεια και ότι καλύτερο.

Ένα τελευταίο μήνυμα σε όλους σας, σε λίγο καιρό όλα αυτά θα είναι παρελθόν και θα έρθουνε πολλές καλύτερες μέρες για όλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.