Δεύτερος ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 50 χλμ βάδην στην Ιταλία

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ήταν δεύτερος στα 50χλμ βάδην σε διοργάνωση που έγινε στην Όστια της Ιταλίας, με 4ωρες 02.43.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε από την αρχή στο προπορευόμενο γκρουπ και κατάφερε μέχρι τα τελευταία χιλιόμετρα να κρατηθεί ψηλά για να τερματίσει τελικά δεύτερος, πίσω από τον Τεοντόρικο Καποράσο, που σημείωσε 4.01.14. Ο έμπειρος αθλητής έκανε τον πρώτο του αγώνα από τον περασμένο Αύγουστο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας.

Ο Παπαμιχαήλ, δεν κατάφερε να πετύχει τον αρχικό του στόχο, που ήταν μια επίδοση κοντά στο 3.50.00 – ο ρυθμός του για πάνω από τη μισή διαδρομή ήταν εντός στόχου- , ωστόσο έκανε μια καλή εμφάνιση ενόψει των Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, διοργάνωση για την οποία βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, με βάση τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.

Τρίτος ήταν ο Ιταλός Ματέο Γκλουπόνι με 4.07.01. Στη διάρκεια του αγώνα επικρατούσε δυνατός αέρας, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αθλητές.

Λίγες ώρες αργότερα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με ανάρτησή του δήλωσε:

Ένα χρόνο μετά από τόσες αναβολές αγώνων κατάφερα να αγωνιστώ στην Όστια της Ιταλίας και να καταλάβω τη δεύτερη θέση. Παρά τα 8 μποφόρ αέρα που προμήνυαν απ’ την αρχή πως ο αγώνας δε θα γινόταν στους επιθυμητούς ρυθμούς αποφάσισα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπορεί να μην ήρθε το όριο όπως επιθυμούσα.. ήρθε όμως άλλη μια εμπειρία ζωής να μου αποδείξει ότι η ανθρώπινη θέληση ξεπερνά όλα τα εμπόδια. Όπως στη Ντόχα έτσι και εδώ απέδειξα στον εαυτό μου πως όταν θες κάτι πολύ αξίζει να παλέψεις γι΄ αυτό..

Μπορεί ο αέρας να με δυσκόλεψε αρκετά, κατάφερα όμως αν και χωρίς το όριο να οριστικοποιήσω για τρίτη φορά τη θέση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά μέσω Ranking ( χωρίς να αποκλείσω οποιαδήποτε προσπάθεια για όριο) και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα!

Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση.. μπορούμε όμως να προσαρμοζόμαστε σε εκείνη!

Ευχαριστώ πολύ όσους είναι δίπλα μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.