Δίκτυα 5G και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον όπως η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων στον υδροφόρο ορίζοντα, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, δημιουργούν προβλήματα στην ζωή των πολιτών.

Όπως επισημαίνει η Δρ. Πολυξένη Σταμάτη Νικολοπούλου, Παθολογοανατόμος-Κυτταρολόγος και Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Ανατομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ,τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G.

Αν και το ακριβές πρότυπο εκπομπής δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, τα νέα δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής (μέχρι 30 GHz), οι οποίες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά εμπόδια, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

Δρ.ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ, ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

Δρ.ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ, ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣΗ κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον όπως η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων στον υδροφόρο ορίζοντα, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, δημιουργούν προβλήματα στην ζωή των πολιτών. Όπως επισημαίνει η Δρ. Πολυξένη Σταμάτη Νικολοπούλου, Παθολογοανατόμος-Κυτταρολόγος και Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Ανατομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ,τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα δίκτυα 4G. Αν και το ακριβές πρότυπο εκπομπής δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, τα νέα δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής (μέχρι 30 GHz), οι οποίες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά εμπόδια, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 25. April 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*