Δήμος Νισύρου : στόχος μας το ποσοστό ανακύκλωσης του 80% των απορριμμάτων

Πριν τρεις μέρες στάλθηκαν προς ανακύκλωση από το Δήμο Νισύρου 45 παλέτες χαρτιού, πλαστικών και εκατοντάδες λίτρα λαδιού.  Συγκεκριμένα έχουν σταλεί 13 τόνοι χαρτονιού προς ανακύκλωση, 2 τόνοι πλαστικών, 1,5 τόνοι ηλεκτρονικών συσκευών διαφόρων ειδών και 1,5 τόνοι τηγανέλαια. Η αποστολή των ανακυκλώσιμων γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στην μάντρα του δήμου όπου και γίνεται διαλογή. Με τον συμπιεστή τελευταίας τεχνολογίας  που διαθέτει ο δήμος συμπιέζονται τα χαρτιά και πλαστικά και δημιουργούνται παλέτες έτοιμες προς αποστολή.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια και στόχος μας είναι να φτάσουμε στο ποσοστό ανακύκλωσης του 80% των απορριμμάτων. Υπάρχει συνεργασία με την Ελληνική  Εταιρία Ανακύκλωσης και με τοπικό παραλήπτη στην Κω. Η ανακύκλωση συλλέγεται με ηλεκτροκίνητα οχήματα έτσι ώστε οι εκπομπές στο περιβάλλον να μηδενιστούν. Το πρόγραμμα του δήμου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, πολλοί κάτοικοι λαμβάνουν μέρος σε αυτήν την προσπάθεια. Το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη μας, αφορά όλους και θα εξασφαλιστεί μόνο με την δική μας ενεργή συμβολή στα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και αποτελούν θέματα της καθημερινής μας ζωής.

Ο Δήμος Νισύρου είναι σε συνομιλίες για την εφαρμογή ενός ακόμη προγράμματος που αφορά στην χρήση ανταποδοτικών συστημάτων ανακύκλωσης το οποίο θα συμπεριλαμβάνει ανακύκλωση πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών. Ταυτόχρονα, ο  Δήμος  θα παραλάβει σύντομα μηχάνημα θρυμματισμού γυάλινων μπουκαλιών έτοιμα προς ανακύκλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.