Δήμαρχος Τήνου: Επιστολή διαμαρτυρίας για το ολοήμερο στο σχολείο του Πύργου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης και κοινοποίηση προς του Βουλευτές Κυκλάδων, έστειλε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος αναφορικά με την θέση του ολοήμερου σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σιώτος: «Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, είχαν εγκριθεί δύο θέσεις εκπαιδευτικών, μια για τον βασικό δάσκαλο του σχολείου και μια για εκείνον του ολοήμερο.

Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε, ότι ή μια εκπαιδευτικός, δεν θα αναλάβει τα καθήκοντα της, καθώς βρίσκεται σε άδεια λοχείας και η θέση της καλύφθηκε από την αναπληρώτρια συνάδελφο της.

Η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος στο συγκεκριμένο σχολείο είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του σχολείου διότι ο εκπαιδευτικός που το αναλαμβάνει έχει ώρες διδασκαλίας στο πρωινό τμήμα από τις 10 το πρωί»

Κλείνοντας την επιστολή του ο δήμαρχος επισημαίνει «Ελπίζουμε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε μικρά σχολεία τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης στο δικαίωμα της μάθησης, με τα παιδιά των αστικών κέντρων ή των άλλων μεγάλων σχολείων.

Όπως γνωρίζετε, η σωστή λειτουργία ενός σχολείου, εκτός του ότι παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές του, διευκολύνει και τους γονείς στην καθημερινότητα τους».

tinostoday.gr
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.