Δήμαρχος Σικίνου : άμεση αποκατάσταση της Ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας

Εδώ κ τρεις μήνες μόνο ένα πλοίο συνδέει τη Σίκινο με Σύρο, Πάρο, Νάξο

Ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης με επιστολή του ζητά την άμεση αποκατάσταση της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας και τονίζει ότι εδώ και τρεις μήνες υπάρχει ένα μόνο πλοίο που συνδέει τη Σίκινο με τη Νάξο, τη Σύρο και την Πάρο, δημιουργώντας προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού αλλά και δυσκολίες μετακίνησης συνεργείων κ επισκεπτών. Ο Δήμαρχος Σικίνου υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας είχε δεσμευτεί  ότι θα λυθεί το θέμα εδώ και καιρό αλλά ακόμη δεν έχει επιλυθεί και ζητά άμεση αποκατάσταση όλων των δρομολογίων.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Δημάρχου Σικίνου :

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγειονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει επιφέρει περαιτέρω δυσκολίες σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας.
Ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί είναι κ η ακτοπλοΐα.
Παρόλα αυτά όμως, οι δυσκολίες αυτές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία ή πρόσχημα για τους αρμόδιους φορείς, είτε είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας είτε οι εταιρείες, προκειμένου να πράξουν το καλύτερο δυνατόν προς όφελος των πολιτών.
Από την μεριά μας, από το Δήμο Σικίνου, δεν σταματήσαμε λεπτό να διεκδικούμε βελτίωση των δρομολογίων..
Αδιάκοπα, συντονισμένα και με όλους τους τρόπους, είτε με επιστολές είτε με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες είτε με συναντήσεις,  διεκδικούμε τα εξής δίκαια κ λογικά αιτήματα των κατοίκων της Σικίνου κ όχι μόνο:
Α) Άμεση αποκατάσταση της Ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας.
Εδώ κ τρεις μήνες έχουμε μόνο ένα πλοίο που μας συνδέει με Σύρο, Πάρο, Νάξο.
Αποτέλεσμα αυτού να έχουμε προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού αλλά κ δυσκολίες μετακίνησης συνεργείων κ επισκεπτών.
Είχαμε λάβει δέσμευση από το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι θα λυθεί το θέμα εδώ και καιρό αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει επιλυθεί.
Ευελπιστούμε ότι θα επανέλθουν άμεσα τα δύο επιπλέον ενδοκυκλαδικά δρομολόγια (που εκτελούσε το Caldera Vista).
Β) Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την Zante Ferries (που μας εξυπηρετεί όλο το χρόνο):
Τα δρομολόγια του πλοίου Διονύσιος Σολωμός να αναχωρούν πρωί από τον Πειραιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να φτάνουν στο νησί μας νωρίς το απόγευμα και όχι τρεις τα ξημερώματα όπως γίνεται τώρα..
Επιπλέον θα πρέπει να μην προσεγγίζει το λιμάνι της Μήλου (που εξυπηρετείται κ με άλλα πλοία)
σε όλα τα δρομολόγια για να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος του ταξιδιού..
Επίσης, διεκδικούμε οι αλλαγές των δρομολογίων που είναι προγραμματισμένες να γίνουν από 12/7 (καλοκαιρινά δρομολόγια) να γίνουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς.
Γ) Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και πολύ πρόσφατη συνάντηση με τον Κύριο Μάριο Ηλιόπουλο ( sea jet ) έχουμε λάβει την διαβεβαίωση του (ευχαριστώ προσωπικά) ότι όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο θα προσεγγίζει στο νησί μας κ γρήγορο πλοίο της Εταιρείας.
Ευελπιστούμε ότι τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά κ οι εταιρείες θα αφουγγραστούν την αγωνία μας, τα μετρημένα και δίκαια αιτήματα μας και θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν..
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Σικίνου
Βασίλης Μαράκης.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.