Γ. Χατζημάρκος προς Ν. Σαντορινιό : “Πράξη πολιτικής δειλίας η προσφυγή σε χαρακτηρισμούς. Μιλήστε πολιτικά επιτέλους”

Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε νέα δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

 

Όπως έχω ξαναπεί, δεν συνηθίζω να σχολιάζω ή να απαντώ στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αλλά όλοι οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους.

Σε μια 100% πολιτική απάντηση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, επέλεξε να μιλήσει για χυδαιότητα. Επέλεξε !

Παρεμπιπτόντως, η απάντηση αυτή θυμίζει πολύ τίς απαντήσεις της γνωστής “παρέας”, με την οποία βέβαια, έχουμε επίσης πει, ότι δεν θα συμπεθεριάζανε αν δεν ταιριάζανε.

Για τους δασικούς χάρτες έχω να πω πως τα στοιχεία και την τεκμηρίωση με την οποία παρουσιάσαμε το ζήτημα, από την πρώτη στιγμή, μόνο εκείνος και οι συνοδοιπόροι του τα αμφισβήτησαν! Τώρα ρωτά αν ενσωματώθηκε η απόφαση 182363/2395/15.05.2019. Μόνο που αυτή χρειάστηκε να εκδοθεί για να αντιμετωπίσει όσα το 2016 αποφασίστηκαν ως κανόνες κατάρτισης των Δασικών Χαρτών. Όσα θέσπισαν το 2016 με το ΠΔ 32/2016 και τον ν. 4389/2016.

Είναι πράξη αδυναμίας και πολιτικής δειλίας η αναφορά σε χυδαιότητα σε μια πολιτική συζήτηση. Και χαρακτηρίζει μόνο αυτούς που επιλέγουν αυτό το καταφύγιο. Προσωπικά, πορεύθηκα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή με την πολιτική μου ταυτότητα σε θέση ευδιάκριτη. Τα ραντεβού στο σκοτάδι, για να μην δει ο ψηφοφόρος όλη την εικόνα, ήταν επιλογή του κ. Σαντορινιού, όχι δική μου.

Θυμίζω την επιστολή που ο κ. Σαντορινιός μου έστειλε στις 16.05.2015 με Αρ. Πρωτ. 61, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, στην οποία, σε ένα απόσπασμα αυτής, μου έλεγε: “το θέμα ανακινείται χωρίς ουσιαστικό λόγο και με δόλο από αντιπολίτευση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ο ΦΠΑ επανέρχεται συνεχώς ανάμεσα σε σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να γυρίζει τις πλάτες στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και σε Κασσάνδρες που τη βάζουν στο ίδιο κάδρο με τις προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις των μνημονίων”. 

Ας μιλήσουμε για χυδαιότητα λοιπόν, με τον κ. Σαντορινιό αλλά και όλη την “παλιοπαρέα”.

Μειωμένοι Συντελεστές ΦΠΑ, Δασικοί Χάρτες και Ηot Spots είναι μια πραγματική κληρονομιά στα νησιά, οι πληγές της οποίας δεν κλείνουν με φτηνούς χαρακτηρισμούς.

 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη και είναι από την συγκέντρωση που κάναμε στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου τον Μάιο του 2015 για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, στην οποία συμμετείχα μαζί με άλλους “δόλιους” εκείνης της περιόδου.

——————————————————-

Είχε προηγηθεί δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου: Όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στριμώχνεται, χυδαιολογεί ως συνήθως

«Ο κ. Χατζημάρκος, για μια ακόμη φορά, όταν δεν έχει να απαντήσει σε μια τεκμηριωμένη κριτική, προσφεύγει στη γνωστή, για αυτόν, μέθοδο της χυδαιολογίας.

Το ποια είναι η προσφορά η δική μου και ποια η δική του στα νησιά, θα το κρίνουν οι νησιώτες και όχι αυτός. Όπως επίσης οι νησιώτες θα κρίνουν και την αφοσίωση στους έτερους θεσμικούς μας ρόλους, αφού πολύ συχνά ο κ. Περιφέρειαρχης ξεχνά πως ο ρόλος του είναι να εκπροσωπεί τις ανάγκες των νησιών και συμπεριφέρεται ως αυτόκλητος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Κατά τα άλλα ας απαντήσει και επί της ουσίας: για ποιο λόγο όσα λέει ο κ. Περιφερειάρχης για τους Δασικούς Χάρτες, τα διαψεύδει ο ίδιος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας;».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.