Γ. Λεονταρίτης : “Στους “εραστές της παραπληροφόρησης” – Βρέχει… λάσπη”

Στους “εραστές της παραπληροφόρησης” : Τα ρυπαρογραφήματα “μυρίζουν” σε κάθε άνθρωπο που έχει τις στοιχειώδεις αισθήσεις. “Λερωνόσαστε” οι ίδιοι, περισσότερο από όσο πιστεύετε…”

 Την έντονη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, από τη Νάξο όπου βρίσκεται,  προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ” με τίτλο «΄Ολοι εναντίον της!” και υπέρτιτλο “Ξεσηκωμός γονέων – εκπαιδευτικών και φορέων κατά της ανάλγητης Περιφέρειας”.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης: «το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του μέσου,  δημοσιεύονται κείμενα απολύτως αναληθή και συκοφαντικά που μόνο σκοπό έχουν να θίξουν εμένα προσωπικά αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας”.

Φληναφήματα και πομφόλυγες

 

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ” που επικαλείται θριαμβολογώντας η εφημερίδα, αναφερόμενη στην απάντηση του αρμοδίου Υπουργού, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φόρτωμα, αποδομείται  για τους έχοντας γνώση, αφού αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά μαθητών και που η Περιφέρεια “εγκαλείται” από τους καταγγέλλοντες για “την αυστηρή εφαρμογή”  του.

“Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ” που μόνο η εφημερίδα ανακάλυψε “κατά της ανάλγητης Περιφέρειας”,  αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις στο σύνολο της αποτελεσματικής μεταφοράς 8.000 μαθητών στις Κυκλάδες.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας:

  • Για την περίπτωση της μεταφοράς της μαθήτριας από την Αμοργό, η Περιφέρεια προκήρυξε δρομολόγιο ΤΑΧΙ, προϋπολογισμού 9.000 ευρώ ετησίως,  με τη διαδικασία να αποβαίνει άγονη με την αρ. 434/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αφού ο μοναδικός υποψήφιος ανάδοχος απορρίφθηκε λόγω ελλιπών δικαιολογητικών από την επιτροπή διενέργειας Διαγωνισμού. Η αρμόδια υπηρεσία έχει ήδη καταθέσει προς έγκριση στη συνεδρίαση της 23ης/10/2020 της Οικονομικής Επιτροπής νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος, επαναπροκηρύσσοντας  το δρομολόγιο.
  • Αναφορικά με την περίπτωση της μεταφοράς μαθήτριας από και προς το Δημοτικό σχολείο Αρκεσίνης, η παράταση της σύμβασης που υπήρχε δεν είναι δυνατή, δεδομένου ότι τα προηγούμενα έτη μεταφέρονταν και άλλα παιδιά. Συνεπώς η μεταφορά της συγκεκριμένης μαθήτριας εμπίπτει στην παρ.1α΄ή 1β του άρθρου 3 της Κ.Υ.Α.
  • Αναφορικά τέλος με τη μεταφορά των 22 παιδιών από τα νηπιαγωγεία Φοίνικα, Ποσειδωνίας και Άνω Σύρου, αυτή ήδη πραγματοποιείται με μισθωμένο  δρομολόγιο από τις 12 Οκτωβρίου.

Φυσικά όλα τα ανωτέρω φωτίζουν δημοσιογραφικά τις καταγγελίες,  τις οποίες οι αρθογράφοι της εφημερίδας όφειλαν δεοντολογικά να διασταυρώσουν από  τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον πολιτικό τους προϊστάμενο στον οποίο απευθύνουν προσχηματικά ερωτήματα” μέσω της εφημερίδας για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και στον οποίο ουδέποτε απευθύνθηκαν.

Τα δημοσιεύματα αυτά, που σκοπό έχουν να κάνουν το “άσπρο μαύρο” και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη “σεντράροντας” τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον οποίο, – πληροφορούμε τους αρθρογράφους που δείχνουν να μην το έχουν “χωνέψει” – ότι έκριναν οι συμπολίτες του μετά από 5 χρόνια θητείας, με ρεκόρ ψήφων εμπιστοσύνης για τα δεδομένα της Σύρου και που –  σε αντίθεση με αυτούς –  που απαξιώνουν τους θεσμούς, σέβεται και εκτιμά όσους εκπληρώνουν το καθήκον τους.

Αναφορικά τέλος με το “παραμύθι” των απευθείας αναθέσεων, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που θα κάνει η εφημερίδα στο επόμενο φύλλο της, με νεώτερη απάντησή μας, θα αποδειχθεί η “γύμνια” της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.