Γιατί η Άνδρος είναι μια υπέροχη Κυκλάδα

Η Άνδρος προσφέρεται για το ιδανικό καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, κι εμείς συγκεντρώνουμε όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους την αγαπάμε ιδιαιτέρως.

Για τη Χώρα της

Αρχοντική και πανέμορφη, η Χώρα της Άνδρου σε σαγηνεύει ανεξαρτήτως ώρας. Τα βράδια όμως είναι πραγματικά μαγική, όταν τα αρχοντικά φωτίζονται μοναδικά, ο κόσμος την γεμίζει και τα πλακόστρωτα της προσφέρονται για ατελείωτα νυχτοπερπατήματα.

Για τις όμορφες τις παραλίες

Με ακτογραμμή 175 χλμ., η Άνδρος προσφέρει παραλίες για κάθε γούστο σου. Θες χαμό και τζέρτζελο; Θα πας στην οργανωμένη Χρυσή Άμμο. Θες οικογενειακές καταστάσεις; Θα πας στον Άγιο Πέτρο (την παραλία). Θες δύσβατη γοητεία; Η Βόρη προσεγγίζεται από χωματόδρομο, όμως η χρυσή της αμμουδιά και η θέα στο ναυάγιο ανταμείβουν. Θες φαντασμαγορικά βαθυγάλαζα νερά; Ο δρόμος προς τα Άχλα αξίζει τον κόπο.

Σημείωσε πως η ανατολική πλευρά του νησιού, εκεί που βρίσκονται οι καλύτερες, ίσως, παραλίες είναι εκετεθειμένη στα μελτέμια και τους βορειοανατολικούς ανέμους, κάτι αρκετά συχνό στην Άνδρο.

Τις ημέρες που ο άνεμος λοιπόν δε θα σου κάνει το χατίρι, μπορείς να επιλέξεις ωραίες παραλίες στη δυτική πλευρά του, όπως ο Πίσω Λιμιώνας, ο Φελλός και η Χρυσή Άμμος.

msn

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.