Γιάννης Πολυχρονάκος: «Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να μας ικανοποιούν αγωνιστικά και οικονομικά»

Συνέντευξη στην «Match» έδωσε ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιάννης Πολυχρονάκος (μαζί με δυο προέδρους από τον 5ο Όμιλο, τον Τάκη Παπαβασιλείου της Αναγέννησης Άρτας και τον Σπύρο Ρεκατσίνα του ΠΑΣ Πρέβεζα), αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο κ. Πολυχρονάκος αναφέρθηκε στην κοινή απόφαση των ομάδων του 6ου Ομίλου, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας πως άπαντες είναι θετικοί στο να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και φυσικά η αγωνιστική δράση, με κάποιους όρους και κανόνες ωστόσο, που θα λειτουργήσουν ως θεμέλιο μιας σωστής επανεκκίνησης.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Δημητρόπουλο:

«Στον 6ο Όμιλο κάναμε ήδη μια τηλεδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη και βγάλαμε και ανακοίνωση.

Επειδή όλοι μας πιστεύουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συμφωνήσαμε πως το πρωτάθλημα θέλουμε να ξεκινήσει, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που να μας ικανοποιούν αγωνιστικά και οικονομικά. Θα χρειαστούν κάποιες επιχορηγήσεις από την ΕΠΟ ή την Πολιτεία, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, ενώ και τα τεστ covid δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε οικονομικά. Ωστόσο, υπάρχουν και αγωνιστικοί λόγοι που το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί. Μην ξεχνάμε πως σαν ερασιτεχνικά σωματεία έχουμε αθλητές που εργάζονται καθημερινά και είναι δύσκολο να τους ζητήσουμε να παίξουν μέχρι τον Ιούλιο όταν η τουριστική σεζόν στη Νάξο ξεκινάει τον Μάρτιο. Από την άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στο ρόστερ 5-6 αθλητές κάτω των 20 ετών που έχουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις οπότε δεν μπορούμε να τους αναγκάζουμε να παίζουν μεσοβδόμαδα, ειδικά σε περιόδους που θα δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Τι θα πούμε στους γονείς τους;

Γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολλά τα προβλήματα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις εν μια νυκτί και ούτε θα πάμε σε ένα πρωτάθλημα με διαδικασία fast-track 3,5 μηνών και με πολλές εμβόλιμες «σαν πρόβατα επί σφαγή».

Κανένα σωματείο δεν το θέλει αυτό, ζητάμε ένα πρωτάθλημα δίκαιο και ίσο για όλους, όπου πρέπει να μας αναγνωριστεί πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια τριών μηνών χωρίς κανένα έσοδο. Όσον αφορά τον Πανναξιακό, στην ομάδα κάθε χρόνο θέλουμε μίνιμουμ 60-65 χιλ. ευρώ μόνο για τις μετακινήσεις μας, όταν οι Αθηναϊκές ομάδες δίνουν αυτά τα χρήματα μόνο για τις μισθοδοσίες, χωρίς να επιβαρύνονται με τέτοιου είδους έξοδα.

Είμαστε μια ομάδα με 60 χρόνια ιστορίας, πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στις Κυκλάδες. Μετά από 6 χρόνια είμαστε και πάλι στη Γ’ Εθνική, το ξεκίνημα μας είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά κλείσαμε με ένα σημαντικό «διπλό». Η βάση της ομάδας είναι τα παιδιά από τη Νάξο και θέλουμε να αποδείξουμε πως ο σύλλογος μας έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.