Γιάννης Βρούτσης : Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις μιλά στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, Ιωάννης Βρούτσης.

Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός εργασίας, πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου το οποίο ήρθε να συμπληρώσει τα κενά του προηγούμενου.

Για ζητήματα όπως αυτό της τηλεργασίας, δεν υπήρχε πλαίσιο και δεν υπήρχε ανάγκη. Τώρα όμως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το πλαίσιο τηλεργασίας,  για το “δικαίωμα αποσύνδεσης” του τηλεργαζόμενου, τις προσαυξήσεις, τις υπερωρίες και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς για θέματα όπως τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την προστασία από τις απολύσεις αλλά και τις άδειες άνευ αποδοχών, ζητήματα που προκαλούν τις περισσότερες αντιδράσεις.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται και στην στήριξη των επιχειρήσεων από τις κυβερνητικές πολιτικές κατά την διάρκεια της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως στο μέτρο του εφικτού ακολουθήθηκαν οι πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.

“Σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο” ωστόσο σταθήκαμε αρωγοί στο πρόβλημα του κόσμου”, καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”, υπογραμμίζει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου όλα τα νησιά μας θα είναι θωρακισμένα υγειονομικά και αναφέρει ότι αποτελεί χρέος και καθήκον να εμβολιαστούν όλοι.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

 

https://www.facebook.com/apochroseis/videos/482776176320052

 

Ιωάννης Βρούτσης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.