Βασίλης Τακτικός : Η ατζέντα της κοινωνικής οικονομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας κ. Βασίλης Τακτικός, αναλύει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 στο Κόκκινο τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας για τη χώρα.

Σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη η ατζέντα της κοινωνικής οικονομίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για την Τοπική Ανάπτυξη και την ενίσχυση των θεσμών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Στην Ελλάδα και άλλες περιφερειακές χώρες υπάρχει προφανής υστέρηση. Κατά αυτό τον τρόπο στερείται τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξή της.


Και συγκεκριμένα: την διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσε να υπάρξει με μειωμένο κόστος για του Δήμους, την αξιοποίηση των ανενεργών πόρων που λιμνάζουν, την ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης και απασχόλησης, την συμπληρωματικότητα στους θεσμούς αλληλεγγύης. Ακολούθως λείπει η καταγραφή και ο συνολικός σχεδιασμός.

 

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Υπάρχουν στα νησιά μας πολλές εκτάσεις αναξιοποίητες, αρκετά δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια που σαπίζουν και χιλιάδες άνεργοι οι οποίοι αναζητούν μια εργασία. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας κ. Βασίλης Τακτικός, αναλύει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 στο Κόκκινο τη σημασία της κοινωνικής οικονομίας για τη χώρα. Σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη η ατζέντα της κοινωνικής οικονομίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη για την Τοπική Ανάπτυξη και την ενίσχυση των θεσμών Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην Ελλάδα και άλλες περιφερειακές χώρες υπάρχει προφανής υστέρηση. Κατά αυτό τον τρόπο στερείται τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξή της. Και συγκεκριμένα: την διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσε να υπάρξει με μειωμένο κόστος για του Δήμους, την αξιοποίηση των ανενεργών πόρων που λιμνάζουν, την ενίσχυση της Τοπικής Ανάπτυξης και απασχόλησης, την συμπληρωματικότητα στους θεσμούς αλληλεγγύης. Ακολούθως λείπει η καταγραφή και ο συνολικός σχεδιασμός.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 29. November 2019

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.