Α.Σακελλαροπούλου: “Η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης”

Στις 09:00 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου .

«Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας», συνέχισε για να τονίσει έπειτα τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες γιορτάζεται η φετινή επέτειος και τις οποίες επιβάλλει η υγειονομική κρίση.  «Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης». υποστήριξε.

«Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας  για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι  μισή ώρα αργότερα κατέθεσε στεφάνι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στις 10:30 ο Παύλος Χρηστίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής.

Εκείνη την ώρα στο Πάρκο Ελευθερίας πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ θα καταθέσει στεφάνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973.

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο θα καταθέσει το πρωί και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συνέχεια θα συμμετέχει στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία. Ο Περισσός εκτιμά ότι μπορεί να φροντίσει να τιμηθεί η επέτειος με τα μέσα που απαιτεί η πανδημία.

Το Μέρα25 σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να κάνει πορεία 7 βουλευτών του από το Πολυτεχνείο τουλάχιστον μέχρι το Σύνταγμα αλλά πιθανότατα όχι μέχρι τα όρια της αμερικάνικης πρεσβείας.

Το Κίνημα Αλλαγής, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει πορεία, αλλά θα αποτίσει φόρο τιμής μέσω τριμελούς αντιπροσωπείας που θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.