Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για το πολυτεχνείο

17 Νοεμβρίου 2020: «Καθολική αστυνομική απαγόρευση της Κυκλοφορίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στο Σύνταγμα»

     Ο αγώνας συνεχίζεται για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία  Και  για Υγεία – Ρεύμα και Νερό σε όλα τα νοικοκυριά.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Όλοι-ες στην πορεία του Πολυτεχνείου

 

 

  « Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.

Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές,

Το πρόσωπο σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω………..»

Τάσος Λειβαδίτης

 

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εξέγερση που εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους ανθρώπους αλλά και για όσους πιστεύουν στην αληθινή δημοκρατία, στη βελτίωση της ζωής όλων των ανθρώπων, στην ειρήνη, στο σταμάτημα της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, οι φωνές των εκφωνητών, οι εικόνες των νέων της εποχής στα κάγκελα του Πολυτεχνείου να φωνάζουν για δημοκρατία, να χλευάζουν τους γελοίους δικτάτορες, να ζητούν ανεξαρτησία της πατρίδας μας και ελευθερία έχουν ακόμα φοβερή δύναμη και προκαλούν συγκίνηση.

Στο Πολυτεχνείο, τη Νομική, η εξέγερση λειτούργησε με άμεση δημοκρατία, χωρίς αρχηγούς και καθοδηγητές, με τάσεις αυτοοργάνωσης και αυτονομίας, συλλογικά και με κέντρο λήψης των αποφάσεων τη Γενική Συνέλευση.

Το τρίπτυχο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένουν αδικαίωτα, διατηρούν την ιστορικότητά τους και εκφράζουν σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Σήμερα εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης το αίτημα για «ψωμί», που συμβολίζει τις υλικές ανάγκες των εργαζομένων, είναι δραματικά επίκαιρο, καθώς το ψωμί στερεύει καθημερινά, αφού ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 30,0%  (ΕΛΣΤΑΤ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών: Έτος 2019,Περίοδος αναφοράς εισοδήματος: Έτος 2018).

Οι κυβερνητικές πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας, όπως δρομολογούνται από τις Βρυξέλλες και το Δ.Ν.Τ. κατεδαφίζουν, στο όνομα της κυριαρχίας των αγορών, συνεχώς κεκτημένα δικαιώματα από τον προηγούμενου αιώνα, όπως: η μόνιμη και σταθερή εργασία, το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Συρρικνώνουν τις δημόσιες δομές της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.

Ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, «απελευθερώνουν» τις απολύσεις, αυξάνουν την ανεργία, την υποαπασχόληση,την τηλεργασία, την εθελοντική και απλήρωτη «εργασία» και δημιουργούν, τη χωρίς προοπτική και ελπίδα, γενιά των φτωχών εργαζομένων των 400-500 ευρώ!

Συγχρόνως το αίτημα για Παιδεία, όπως αποτυπώθηκε στα ντοκουμέντα του Νοέμβρη,  που παραπέμπει σε μια καθολική δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, ζωντανή εκπαίδευση, η οποία να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, έρχεται σε αντίθεση με το προωθούμενο «σχολείο  της αγοράς» της «Τηλεκπαίδευσης» που απομονώνει τη πλειοψηφία των  παιδιών  στην αμάθεια του κινητού τηλεφώνου και αντικαθιστά το ζωντανό σχολείο με μια «ηλεκτρονική καρικατούρα υποτιθέμενου σχολείου» που οδηγεί μια ολόκληρη γενιά στην χώρα μας στον λειτουργικό αναλφαβητισμό.

Διαμορφώνουν μια εκπαίδευση που είναι αποκομμένη από τα δικαιώματα και τις ανάγκες των νέων, δεν μπορεί να προάγει την κριτική σκέψη ούτε να διαμορφώσει ελεύθερους, σκεπτόμενους, ενεργούς πολίτες.

Η εκπαιδευτική πολιτική που βιώνουμε συρρικνώνει τις ήδη χαμηλές δαπάνες στην εκπαίδευση με λιγότερα σχολεία, λιγότερους εκπαιδευτικούς, ελάχιστους φέτος μόνιμους διορισμούς που καλύπτουν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τις βασικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, αφού στην 8ετία των μνημονίων οι διορισμοί εκπαιδευτικών ήταν μηδενικοί! Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, κάθε κατηγορίας, που βρίσκονται σε χρόνια ομηρία των κυβερνητικών εκπαιδευτικών πολιτικών, καλούνται να στηρίξουν τα σχολεία με συμβάσεις εργασίας όλο και πιο ελαστικές και συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε  σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Αλλά και η ελευθερία, σχεδόν μισό αιώνα μετά τη 17η Νοέμβρη του 1973, δεν είναι καθόλου αυτονόητη! Χρόνια τώρα καταβάλλεται λυσσασμένη προσπάθεια από αντιδραστικούς κύκλους και κυβερνήσεις να συκοφαντήσουν, να διαστρεβλώσουν, να θάψουν το Πολυτεχνείο και να το μετατρέψουν σε μουσειακή επέτειο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την πανδημία, επιβάλλει, με την ανοχή μέρους του πολιτικού συστήματος και την υποστήριξη καλοπληρωμένων ΜΜΕ, πρωτοφανή κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις, που  θυμίζουν σκοτεινές εποχές. Τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η απεργία και η διαδήλωση, και αυτή της 17ης Νοέμβρη, μπαίνουν στο γύψο.

Ταυτόχρονα το σκηνικό πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας εντείνεται από τα σχέδια ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) και οικονομικών συμφερόντων για ζητήματα ενεργειακής εκμετάλλευσης, στα οποία οι προηγούμενες μνημονειακές κυβερνήσεις και η σημερινή δηλώνουν συνεργασία-υποταγή. Στα πλαίσια αυτά ο εθνικισμός και η προσφυγική κρίση παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Έτσι αποκτά δραματικό και επίκαιρο χαρακτήρα η διακήρυξη της Σ.Ε. του Πολυτεχνείου: « Η εγκαθίδρυση της Λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την Εθνική Ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα, που χρόνια στηρίζουν την τυραννία της χώρας μας», καθώς και το σύνθημα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», που ήταν γραμμένο στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης και αγωνιζόμενοι,  από τη μια, ενάντια στην ιστορική λήθη που επιτρέπει σε φαντάσματα του παρελθόντος αλλά και υπουργούς να αποσιωπούν το ξεπούλημα της χώρας στους Αμερικάνους,  το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, την προδοσία της Κύπρου, την επταετία της μαζικής μετανάστευσης, τα ατέλειωτα σκάνδαλα, τη διαφθορά, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τις δολοφονίες αγωνιστών.

Από την άλλη σήμερα τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου αγωνιζόμενοι αποφασιστικά και με τόλμη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(στα οποία συγκαταλέγεται και το δικαίωμα της διαδήλωσης), για την παροχή καθολικής και ποιοτικής εκπαίδευσης, ενάντια σε ντόπιους ή ξένους δυνάστες, στο φασισμό, τη τυφλή βία, το ρατσισμό, σε ό,τι υποδουλώνει στο όνομα του κέρδους ανθρώπους και κοινωνίες, σε ό,τι ευτελίζει τον άνθρωπο ως υπόσταση!

Το Πολυτεχνείο σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματα και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Τα συνθήματα  του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα και σμίγουν με το Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό δεν είναι Εμπορεύματα ανήκουν στον Λαό!

Η χούντα μπορεί να ανατράπηκε όμως  το σύστημα που γεννά  κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση είναι εδώ! Θα τα φωνάζουμε ξανά και ξανά ως απάντηση σε αυτούς που καλλιεργούν  τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που εμπλέκεται η χώρα μας,  την υποταγή σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς και ξαναμοιράζουν τις αγορές, για να μας πείσουν ότι οι «συμμαχίες» τους δήθεν θα μας προστατέψουν.

Στις 17 Νοέμβρη τιμάμε το Πολυτεχνείο οργανώνοντας τη συμμετοχή μας και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Η πορεία  θα είναι μια πρώτη απάντηση σε όσους θέλουν κλειστά στόματα και σκυμμένα κεφάλια.

Όλοι-ες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των αγωνιστών και των νεκρών του Πολυτεχνείου που θα οργανωθούν στα νησιά των Κυκλάδων ,τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, κλπ.)»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs