Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass

Τι προβλέπει το νέο πακέτο - ποιοι οι δικαιούχοι και ποιο το ποσό επιδότησης

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό, αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα σήμερα. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο. Αρχικά κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου και στις 15:00 εξειδίκευση των μέτρων στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Την ίδια στιγμή , ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι  στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχωρά η σφράγιση πρατηρίων, που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα, ενώ θα υπάρχει και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους για να ενημερώνεται η κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό. Οι ημέρες σφράγισης, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων που θα προκύπτουν από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους θα κυμαίνονται από τις 10  μέχρι και τις 90 ημέρες. Σημειώνεται ότι σε κάθε πρατήριο που θα σφραγίζεται λόγω νοθείας θα μπαίνει ταινία στην οποία  θα αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Τι προβλέπεται στο νέο fuel pass :

Το νέο πακέτο του fuel pass θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και προβλέπεται οι δικαιούχοι να είναι περισσότεροι από το πρώτο πακέτο και συγκεκριμένα για αυτούς που έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ – καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων.

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, πιθανό να είναι από 60 έως 70 ευρώ και θα δοθεί έμφαση στις νησιωτικές περιοχές.

Για το πετρέλαιο κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και είναι πιθανό να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο πακέτο, στα 20 λεπτά το λίτρο. Στα νησιά θα είναι υψηλότερη η επιδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.