Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στις Κυκλάδες

in Οικονομία/ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυκλάδες, Αττική, Ιόνια Νησιά και Κρήτη καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην οικοδομική δραστηριότητα,  Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η συνολική οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 11,9% με βάση τον αριθμό των αδειών, κατά 23,6% με βάση την επιφάνεια και κατά 21,3% με βάση τον όγκο, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα κατά την ίδια περίοδο σημείωσε άνοδο κατά 11,6% στον αριθμό των αδειών, κατά 23% στην επιφάνεια και κατά 21,7% στον όγκο.

Το 11μηνο του 2018 (περίοδος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου) η ετήσια αύξηση του όγκου της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στην Αττική ανήλθε σε 46,7%.

  • Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ανήλθε σε 58%, ενώ στα Ιόνια Νησιά, η ετήσια αύξηση του όγκου άγγιξε το 45%. Αμφότερες οι περιοχές διαθέτουν μερικούς από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, σημεία όπου εντοπίζεται μεγάλο μέρος των επενδύσεων για την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισμό νέων ή υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων. Το ίδιο ισχύει και για την Κρήτη, όπου η αύξηση άγγιξε το 35%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*