Αυτό το φίδι βρέθηκε σε σπίτι στη Νάξο

Αντιμέτωπος με ένα θέαμα που σίγουρα τον τρόμαξε βρέθηκε ένας κάτοικος της Νάξου, ο οποίος άνοιξε την εξώπορτα του σπιτιού του και είδε στην αυλή ένα μεγάλο φίδι.
Ειδοποίησε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, μέλη του οποίου έσπευσαν στη συγκεκριμένη κατοικία πράττοντας τα δέοντα, καθώς προσέφεραν οποιαδήποτε μορφή προστασίας και ασφάλειας στον κάτοικο του σπιτιού και αφετέρου, απομάκρυναν και απελευθέρωσαν το φίδι το οποίο τελικά ήταν άκακο.
 Ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου
Κλήση για φίδι σε αυλή σπιτιού λάβαμε χθες το απόγευμα από κάτοικο του νησιού. Σπεύσαμε στην εν λόγω οικία και με τα κατάλληλα εργαλεία, συλλάβαμε το φίδι που ήταν κουλουριασμένο στην αυλή. Πρόκειται για ένα νερόφιδο (Natrix natrix) που παρά την ατυχία του να μοιάζει με οχιά, είναι εντελώς άκακο και ντροπαλό , το οποίο τρέφεται με έντομα, αμφίβια και σκορπιούς.
Το φίδι απελευθερώθηκε σε κατάλληλο για το είδος μέρος μακριά από οικίες. Υπάρχει μια λανθασμένη προκατάληψη προς τα φίδια, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ακίνδυνα και ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.
Θα θέλαμε όλοι να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα και όχι να αντιδρούν με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου είναι πάντα σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίπτωση άγριου ζώου.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.