Αυτή είναι η δήλωση υγείας για τα ταξίδια με πλοίο

Και ψηφιακά πλέον από σήμερα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώσουν τη Δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, και η δυνατότητα αυτή θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία.

Τη δήλωση μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση και θα την βρει στον παρακάτω σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας : ΔΗΛΩΣΗ_ΥΓΕΙΑΣ_ΠΡΙΝ_ΤΗΝ_ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ__9ahaxgd (1)

Πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, οι επιβάτες πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Ο κ. Πλιακιωτάκης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.