Αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας εν όψει του Πάσχα σε λιμάνια και όλες τις εξόδους

Αναλυτικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί από την Αστυνομία, για τους ελέγχους τις ημέρες του Πάσχα και πριν με αυστηρούς ελέγχους σε όλες τις εξόδους, που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Η Αστυνομία θα έχει αυστηρή παρουσία σε όλη την επικράτεια, με περισσότερους από 10.000 αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα να πραγματοποιούν ελέγχους, σε λιμάνια, διόδια και ΚΤΕΛ, προκειμένου να αποτρέψουν την μετακίνηση όσων θα προσπαθήσουν να κάνουν Πάσχα στο νησί ή στο χωριό.

Σημειώνεται ότι όποιος δεν παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα που επιτρέπουν διαπεριφερειακή μετακίνηση θα υποχρεώνονται να κάνουν αναστροφή και να γυρνάνε πίσω, θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο και υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις :

-Για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν.

-Για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

-Για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

-Για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

-Για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

-Για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα, θα υπάρχουν παράλληλα ελικόπτερα κα drones.

Επίσης, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Εκτός δήμου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο κυκλοφορίας. Έτσι, από τη Μ. Δευτέρα έως και το Μ. Σάββατο η κυκλοφορία θα επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται ως τις 21:00.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα – που ανοίγει επισημά και η εστίαση – η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00.

Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση» για να περιοριστούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις, ειδικά στην Αττική, είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.