Αττική Οδός : συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού-Η εταιρία θα δώσει αποζημίωση 2.000 για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

Περισσότερα από 3.000 οχήματα και 3.500 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί, κάποιοι από αυτούς και για παραπάνω από 20 ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και εξελίχθηκε όλο το βράδυ, με προσωπικό της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Έχουν απεγκλωβιστεί περίπου τα 2/3 των οχημάτων, που ήταν εγκλωβισμένα, 1.800 οχήματα, και έχουν μείνει 1.200, αρκετά από αυτά εγκαταλελειμμένα. Μεταφέρθηκαν με διάφορους τρόπους, ή φύγαν από μόνοι τους, γύρω στους 3.000 με 3.500 άνθρωποι, όπως ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» .

Ο Προαστιακός, πρόσθεσε, καθ’ όλη τη διάρκεια, έπαιρνε κόσμο από τα σημεία εξόδου και τους μετέφερε στο Αεροδρόμιο. Σήμερα από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για να πάνε οι άνθρωποι αυτοί σε ασφαλή σημεία, από το Αεροδρόμιο και από το Holiday Inn που είναι, σε ασφαλή σημεία για τα σπίτια τους.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, ότι δεν είναι μια εύκολη διαδικασία το άνοιγμα της «Αττικής Οδού», εξαιτίας του εγκλωβισμού αυτών των εκατοντάδων οχημάτων λόγω και του ύψους και του όγκου του χιονιού που έπεσε. Βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού με προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και την προστασία της υγείας τους, είπε.

Γι’ αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας πεζοπόρα τμήματα πήγαιναν στ’ αυτοκίνητα, έδιναν στους ανθρώπους κουβέρτες, νερό, τρόφιμα ή βοηθούσαν να μετακινηθούν όσοι ήθελαν να φύγουν. Ο βασικός  στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας να ανοίξει η «Αττική Οδός» και να απομακρυνθεί ο κόσμος είτε με τα αυτοκίνητά του, είτε αν δεν καταστεί εφικτό να μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να καταβάλλει η Αττική Οδός, μετά τον πρωτοφανή εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών με τα αυτοκίνητά τους στην Αττική οδό , που παρέμειναν έως και 20 ώρες κάποιοι από αυτούς καθηλωμένοι στα αμάξια τους, στο κρύο, χωρίς φαγητό και νερό. Η εταιρεία το αποδέχτηκε και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για αναζήτηση και απόδοση ευθυνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.