Αρ. Πελώνη : Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο

Δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς ανέφερε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη,  εξηγώντας ότι με τα νούμερα της πανδημίας φαίνεται ότι θα υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. και τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων και συγκεκριμένα από τη στιγμή που θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω της μετάλλαξης, αλλά και λόγω όλων αυτών  συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν. Επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία για την πανδημία από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα που καταγράφουν μεγάλη αύξηση στα νέα κρούσματα και στις διασωληνώσεις.

“Από τις 10 Φεβρουαρίου από το «δέχομαι το ρίσκο» από τα 1.496 κρούσματα και τους 284 διασωληνωμένους, φτάσαμε στις  10 Μαρτίου στα 3.215 κρούσματα, στους 484 διασωληνωμένους και στους  46 θανάτους. Προφανώς,  λοιπόν, έπαιξαν ρόλο και οι συγκεντρώσεις. Ζητείται από όλους ψυχραιμία και ισορροπία. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Δεν πρέπει να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή. Είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε όλοι πιεσμένοι και κουρασμένοι. Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή. Έτσι ώστε, καθώς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, να μπορέσουμε από τέλος Μαρτίου ή δυνατόν και τον Απρίλιο να περάσουμε στην επόμενη φάση”, υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα εξαρτώνται από τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.