Αργία λόγω κακοκαιρίας : Πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ανακοινώνεται ότι στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.

Συγκεκριμένα, λόγω απόφασης για γενική αργία στις περιοχές που θα εφαρμοστεί το μέτρο δηλαδή στην Αττική, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δεν θα λειτουργήσουν. Όμως ο μισθός θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά.

Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου επηρεάζονται από την κακοκαιρία, αλλά δεν αποφασίστηκε να τεθούν σε καθεστώς γενικής αργίας, ισχύουν τα εξής:

Αν ο εργαζόμενος δεν μπορεί να μεταβεί στην επιχείρηση για πρακτικούς λόγους (π.χ. παγετός), τότε θα αμειφθεί κανονικά, εάν λειτουργήσει η εταιρεία.

Αν η εταιρεία δεν λειτουργήσει λόγω κακοκαιρίας, τότε ανεξάρτητα εάν μπορεί ο εργαζόμενος να μεταβεί στον χώρο εργασίας του ή όχι, δεν θα πληρωθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.