Από σήμερα Ανοίγουν Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί – Χωρίς Self Test Τα Παιδιά

Από σήμερα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα με αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ και θα πρέπει να φορούν συνεχώς τη μάσκα τους, ενώ τα παιδιά δεν θα υποβάλλονται σε self-test ούτε θα φορούν μάσκες. Το πρώτο self test το έκαναν ήδη οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς χθες για να πάνε στη δουλεία τους.

Για τους γονείς η  υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε : «Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» και τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορωνοϊού, ενώ ανέφερε ακόμη, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ακόμη και σε εκείνους για τους οποίους δεν έχουν ανοίξει οι σχετικές ηλικιακές πλατφόρμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.