Αποτροπή 10.000 μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα

Εντυπωσιακά είναι, τα αποτελέσματα του Λιμενικού Σώματος, στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Οι μεταναστευτικές ροές, από την 1η Μαρτίου έως σήμερα, έχουν μειωθεί κατά 84% σε σχέση με το 2019. Τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 94%, ενώ τον Αύγουστο η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, φτάνοντας το 95%. Από την αρχή του χρόνου έχει αποτραπεί η είσοδος σε 10.000 άτομα.

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης  “Για να έχουμε όλοι πλήρη εικόνα για το τεράστιο μέγεθος των προσπαθειών των στελεχών του Λιμενικού, αρκεί να σας ενημερώσω ότι  μόνο τον Αύγουστο είχαμε 68 περιπτώσεις εντοπισμού και αποτρέψαμε την είσοδο περίπου 3.000 ατόμων στη χώρα μας. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή όχι μόνο δεν συνεργάζεται, όπως οφείλει, αλλά – αντιθέτως – συχνά συνοδεύει σκάφη με πρόσφυγες και μετανάστες έως τα σύνορα μας και επιχειρεί να δημιουργήσει προβλήματα”.

 

Θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι  φυλάσσουν,  ημέρα και νύχτα, τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας,  με αποφασιστικότητα, με  σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και με απόλυτη προτεραιότητα το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.  Κάτι που αποδείχτηκε, για ακόμα μία φορά, πολύ πρόσφατα, με την τεράστια επιχείρηση κοντά στη Χάλκη και τη διάσωση 100 περίπου συνανθρώπων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.