Αποκλεισμός των νησιών μας με 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Η απεργιακές κινητοποιήσεις  που ξεκινούν τα μεσάνυχτα  της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 και λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης, θα προκαλέσει αποκλεισμό των νησιωτών μας..

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου όπως ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, εκπαίδευση, Υπηρεσίες Γενικών Μητρώων, ΓΕΝΕ, ανεργία, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, οργανικές συνθέσεις πληρωμάτων, κ.λπ. Ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας «δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την τάξη των εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι στα μέσα του προηγούμενου μήνα, η ΠΝΟ είχε προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία, η κλιμάκωση της οποίας αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά, εκφράζονται φόβοι ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και θεωρείται πολύ πιθανό η απεργιακή κινητοποίηση να παραταθεί για τουλάχιστον ένα ακόμη 48ωρο. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φόβοι, τα νησιά θα μείνουν χωρίς πλοία τουλάχιστον για ένα 4ήμερο και σίγουρα θα προκύψουν προβλήματα με θέματα τροφοδοσίας και μετακινήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.