Αντώνης Σιγάλας: Φέτος σπάσαμε όλα τα ρεκόρ στη Σαντορίνη

«Ο εμβολιασμός, ο σχεδιασμός και η καλή προετοιμασία είχαν σαν αποτέλεσμα η Σαντορίνη φέτος να σπάσει όλα τα ρεκόρ του τουρισμού» λέει ο δήμαρχος του νησιού. Ο Αντώνης Σιγάλας παράλληλα ρίχνει τα καρφιά του στον πρώην δήμαρχο Νίκο Ζώρζο για ψευδή στοιχεία σχετικά με τον υπερτουρισμού της Σαντορίνης. «Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθούσε με οποιονδήποτε τρόπο, με ψευδή στοιχεία, να δώσει την αίσθηση ότι η Σαντορίνη έχει υπερτουρισμό και είναι κορεσμένη». Παράλληλα τονίζει ότι την επόμενη πενταετία θα ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι του νησιού, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τον τουρισμό.

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή

 

 

Ας μιλήσουμε για την εικονική πραγματικότητα. Επειδή παρουσιάστηκε αυτή η πολύ ωραία πλατφόρμα, μιλάω για το Virtual Diver σε συνεργασία με τον δήμο και με το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο…

Αυτή την δράση μας την προετοιμάζαμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες, είναι μια προσπάθεια που είχαμε στοχεύσει και για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντική διότι πλέον μπαίνουμε στην ψηφιακή μετάβαση και με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο κάθε επισκέπτης αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι και τα παιδιά μας ακόμα να μπορούν να απολαύσουν την Σαντορίνη  από μια άλλη σκοπιά. Έτσι λοιπόν οργανώθηκε το Virtual Diver και έγινε μια επιτυχημένη παρουσίαση στο Μπελλώνειο που είχαν την ευκαιρία όλοι οι κάτοικοι και οι άλλοι φορείς να απολαύσουν. Βέβαια αισιοδοξούμε αυτό όλο να το περάσουμε και στον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να το απολαύσουν και οι επισκέπτες μας.

Σε αυτό από την άλλη φαίνεται ότι δεν αποτυπώνονται οι υποδομές και τα προβλήματα που υπάρχουν στην Σαντορίνη και μιλώ για τον τουρισμό, που από την μια θέλουμε τον κόσμο κι από την άλλη όμως…μέχρι που μπορεί να αντέξει η Σαντορίνη, ώστε να μην χαλάσει αυτό το τοπίο το οποίο γνωρίζουμε;

Κατ αρχήν να πω ότι, ότι είχαν δοθεί την προηγούμενη δεκαετία για την Σαντορίνη αυθαίρετα στοιχεία και αυτή ήταν η αιτία της «εικονικής» πραγματικότητας που δεν υπήρξε ποτέ στην Σαντορίνη. Δεν υπήρχε πρόβλημα με τον υπερτουρισμό. Υπήρχε εμφανές πρόβλημα στις υποδομές του νησιού. Το αντιληφθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα με την έναρξη της θητείας μας και μαζί με την πολιτεία κάναμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό και αποδείχτηκε ότι η Σαντορίνη δεν έχει κανένα θέμα με τον τουρισμό. Το πρόβλημα ήταν με τις υποδομές και από την άλλη με την οργάνωση. Έτσι λοιπόν με αυτό τον στρατηγικό σχεδιασμό για πρώτη φορά η Σαντορίνη αυτή την στιγμή είναι στις διαδικασίες, το πρώτο λιμάνι του νησιού είναι πραγματικότητα. Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση  με τους αναδόχους 30/07/2021 με την μελέτη της χωροθέτησης και εγκρίσεων στο λιμάνι της Σαντορίνης και παράλληλα η μαρίνα δημοπρατείται μέσα στο 2022. Η κατασκευή του αεροδρομίου η οποία εμφανώς έδειξε ότι έχει μια πολύ καλύτερη λειτουργία, ομαλότερη και με άνεση μαζί και με την μικρή ανακατασκευή του Αθηνιού μέχρι να γίνει το νέο λιμάνι απέδειξαν ότι υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού λόγο έλλειψης των υποδομών. Με τον ίδιο τρόπο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και σημειακά θέματα και προβλήματα όπως το ηλιοβασίλεμα της Οίας όπου πλέον προσανατολιζόμαστε με έναν στρατηγικό σχεδιασμό να ανοίξει αυτό το ηλιοβασίλεμα και να είναι το ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας της Σαντορίνης.

Δηλαδή πώς θα το αλλάξετε αυτό; Δεν θα συγκεντρώνονται στην Οία στο συγκεκριμένο σημείο;

Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα δεν ήταν ούτε στην Οία ούτε στα Φυρά, ήταν στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Με τον ίδιο τρόπο με οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο δημιουργούμε μια διασπορά τόσο για τους εκδρομείς που έρχονται και από τα κρουαζιερόπλοια που θα έχουμε μια ισχυρή παρουσία το 2022 όσο επίσης και με event τα οποία θα κάνει ο δήμος μαζί με τους ντόπιους αγρότες ή και κάποιες εκδηλώσεις έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια διασπορά πάνω στην καλντέρα. Μαζί με αυτό θα υπάρχει και ένα πρόγραμμα προβολής του ηλιοβασιλέματος της Καλντέρας της Σαντορίνης και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε πολλοί περισσότεροι σε πολύ περισσότερους χώρους.

Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό που είπατε στην αρχή. Πρώτον σχετικά με το λιμάνι, εάν υπάρχει πλάνο όσο αφορά το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση, αν έχετε δηλαδή κάποιο χρονοδιάγραμμα και πώς αυτό που λέτε ότι δέκα χρόνια τώρα όλο αυτό ήταν ένα ψέμα σχετικά με τον υπερτουρισμό της Σαντορίνης. Διαβάζω παντού δημοσιεύματα, για αυτό το ρωτάω.

Ήταν μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας λόγω έλλειψης των τουριστικών στοιχείων της Σαντορίνης τα οποία δεν γνώριζε κανένας. Τα χρησιμοποιούσαν όπως τους βόλευε, παραδείγματος χάρη ακόμα και τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού κανένας δεν τον είχε προσδιορίσει.

Τώρα με την απογραφή θα φανεί πόσοι είμαστε, έτσι;

Αποδείχτηκε ότι από 15,000 ο Δήμος Θήρας υπερβαίνει τους 25,000 μόνιμους κάτοικους. Αυτό καταλαβαίνετε ανατρέπει όλα τα δεδομένα γιατί αν έχεις λάθος στοιχεία έχεις και λάθος εκτίμηση. Το ίδιο συμβαίνει και με την δόμηση. Σε αυτή την μελέτη αποδείξαμε ότι η Σαντορίνη δεν είναι στο κόκκινο. Είναι σε ένα ανοιχτό σημείο αλλά εμείς φυσικά προστατεύοντας τον τόπο μας προχωρήσαμε στην υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδίου Σαντορίνης μαζί με την   Μύκονο όπως ξέρετε, όπου είμαστε στα διαδικαστικά. Παράλληλα ξέρετε πως η έλλειψη υποδομών δημιουργεί την αίσθηση του συνωστισμού, διότι όταν ένα απλό πλοίο το οποίο πηγαίνει στην Μύκονο στην Πάρο, στην Νάξο και έτσι απλά βγάζει τον κόσμο, παίρνει τον επόμενο και φεύγει μέσα σε δέκα λεπτά, αυτό για να γίνει στο λιμάνι των Φυρών γίνεται ένας χαμός. Μα ένα απλό πλοίο το οποίο πηγαίνει στην Πάρο, στην Νάξο, στη Μύκονο δεν φέρνει υπερτουρισμό και κορεσμό, όμως στον όρμο του Αθηνιού, με μια πρόσβαση απαγορευτική για λιμάνι και με έναν μικρό χώρο, αυτός ο συνωστισμός, ο πανικός ο οποίος υπήρχε έδινε την αίσθηση του υπερτουρισμού.

Ακόμα και μέσα από την Σαντορίνη, άνθρωποι της Σαντορίνης δηλαδή, ο πρώην δήμαρχος έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο κόσμο το νησί, δεν είναι ότι το λένε μόνο οι μελέτες.  

Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθούσε με οποιοδήποτε τρόπο να δώσει την αίσθηση ότι η Σαντορίνη έχει υπερτουρισμό και είναι κουρασμένη, με ψεύτικα στοιχεία. Αυτή την στιγμή, όπως γνωρίζετε πολύ καλά το θέμα αυτό, η Σαντορίνη βαδίζει πάνω σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό όπου έχουν όλοι οι άξονες αποτυπωθεί ξεχωριστά. Το θέμα της κρουαζιέρας, το θέμα του πολιτισμού, το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, το θέμα την ψηφιακής μετάβασης, το θέμα της ασφάλειας. Γι’ αυτό λοιπόν βαδίζουμε πάνω σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Παραδείγματος χάρη η αναβάθμιση του  αστυνομικού τμήματος Θήρας σε Υποδιεύθυνση Θήρας, έδωσε καρπούς. Αν δείτε στοιχεία του κορονοϊού θα δείτε ότι εμείς, αυξάνοντας κατά πολύ τον έλεγχο, είχαμε μια υποδειγματική συμπεριφορά στα αποτελέσματα των κρουσμάτων του κορονοϊού από κάθε άλλη περιοχή. Παράλληλα αν δούμε όλα τα ατυχήματα  ή γενικά την συμπεριφορά σε οδικό δίκτυο όπου είχαμε κατά 30% μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων γιατί όλοι προτιμούσαν ΙΧ κτλ, θα δούμε ότι είχαμε μια υποδειγματική συμπεριφορά παρά τα προβλήματα των υποδομών μας. Αυτά λοιπόν όλα και φυσικά με τα smart τα οποία σαν «έξυπνο νησί» η Σαντορίνη με 2,350,000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών για τα smart, καταλαβαίνετε ότι θα μπορούμε σε πραγματικό χρόνο σε οποιοδήποτε σημείο της Σαντορίνης να ελέγχουμε τον συνωστισμό, τις ροές, το κυκλοφοριακό, τις υποδομές μας και θα παρακολουθούμε από ένα επιχειρησιακό κέντρο στο δήμο όλη μας την ροή. Ακόμα και την κρουαζιέρα.

Πότε αναμένετε να δέσει το πρώτο πλοίο στο καινούργιο λιμάνι αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

30 Ιουλίου υπογράφτηκε μια σύμβαση με σύμπραξη τριών ιδιωτικών εταιριών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν από την πρώτη μέρα. Η σύμβαση είναι 15,5 μήνες και δεν θα υπάρχει καμία παράταση. Σε δύο μήνες περίπου θα έχουμε την χωροθέτηση του νέου λιμένα και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα που θα είναι γύρω στους 10-11 μήνες, θα έχουμε την παροχή όλων των εγκρίσεων για την μελέτη κατασκευής του λιμανιού. Απ’ ό,τι με έχουν ενημερώσει απ το υπουργείο ΥΠΕΝ που σε αυτό το έργο δίνει στρατηγική σημασία θα αναλάβει να επιταχύνει την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης. Από εκεί και πέρα μιλάμε για κατασκευή. Αν θέλουμε να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα, γιατί το έργο θα προχωρήσει με σύγχρονες διαδικασίες, τότε μπορεί να μιλάμε ότι σε λιγότερο από μια πενταετία η Σαντορίνη θα έχει το λιμάνι της επιτέλους να μπορέσει να αποδείξει ότι και αυτή μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο άνετα και πιο οργανωμένα. Αυτό  που μας ενδιαφέρει είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του κόσμου και των επισκεπτών και επίσης να αυξήσουμε το μέσο όρο διαμονής.

Ακόμα και τώρα, αυτήν την εποχή πάμε καλά τουριστικά, δηλαδή βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος ακόμα και τώρα.

Φέτος έσπασαν όλα τα κοντέρ στην Σαντορίνη και αυτό δεν έγινε τυχαία. Είχαμε μια πολύ καλή προετοιμασία τόσο με τα θέματα της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο με πιστοποίηση όλων των πρωτοκόλλων που απαιτήθηκαν. Επίσης στον εμβολιασμό δώσαμε μεγάλη σημασία στο να ασφαλίσουμε και τους μόνιμους κάτοικους, ακόμα και τους εργαζόμενους που και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό και να δώσουμε την δυνατότητα και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αυτό έγινε πολύ γρήγορα -ήδη από αρχές Φεβρουαρίου πριν ακόμα δηλαδή εξαντληθεί η γαλάζια ελευθερία εμείς εμβολιάζαμε κόσμο με πάνω από 300 εμβόλια καθημερινά και φτάσαμε να εμβολιάζουμε 500 άτομα και μάλιστα τα 200 από αυτά να είναι μονοδοσικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να έχουμε ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων  και αυτό συνέβαλε σημαντικά στα αποτελέσματα τα οποία είδατε και η Σαντορίνη δεν μπήκε στο κόκκινο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs