Ν. Συρμαλένιος: «Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβαλλοντικού θησαυρού των νησιών μας, όπως η παραλία Γάνεμα στη Σέριφο»

 «Υποχρέωση όλων μας η προστασία του περιβαλλοντικού θησαυρού των νησιών μας, όπως η παραλία Γάνεμα στη Σέριφο»

 

Το ζήτημα της προστασίας των παραλιών των Κυκλάδων, όπως αυτή του Γάνεμα Σερίφου αναδεικνύει με αναφορά του στο Κοινοβούλιο ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται σε περιοχή NATURA και έχει χαρακτηριστεί περιοχή ιδιαίτερης οικολογικής αξίας με βάση το ΠΔ.17/09/2002. Η ίδια δε η Σέριφος έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Αιγαίου νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Με τις ενέργειες μεμονωμένων πολιτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σερίφου και του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Εταιρείας Φίλων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος «Η Σέριφος» έχουν έρθει στο φως σειρά παρεμβάσεων σε τμήμα της παραλίας Γάνεμα. Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις έχουν ήδη ενημερωθεί, μεταξύ άλλων και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Ιδιαίτερη δε προσοχή πρέπει να δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν και τα νησιά έχουν ελάχιστους κατοίκους, και είναι σχετικά ευκολότερο να γίνουν παρεμβάσεις, οι οποίες θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η προστασία των παραλιών απαιτεί έναν πολυεπίπεδο συντονισμό υπηρεσιών, την εγρήγορση των τοπικών κοινωνιών καθώς και τη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Απαιτεί όμως ταυτόχρονα και ένα κανονιστικό πλαίσιο το οποίο δεν θα βάζει το πρόσκαιρο κέρδος ολίγων -σε μια κακώς εννοούμενη «ανάπτυξη»- πάνω από το μέλλον των νησιών μας. Είναι υποχρέωση όλων μας το μοναδικό περιβαλλοντικό απόθεμα των νησιών μας να προστατευθεί και για λόγους ποιότητας του τουριστικού προϊόντος τους.

Δείτε συνημμένη την αναφορά στη Βουλή, καθώς και την αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

11-11-2019 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΑΝΕΜΑ ΣΕΡΙΦΟΣ

Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs